Tarjoa kesäkurpitsaletut vihersalaatin ja jogurttikastikkeen kera.
Kesäkurpitsaletut
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Laita se siivilään ja sirottele päälle 1 tl merisuolaa. Pane siivilä syrjään ja anna nesteen valua. Kuori sipulit ja valkosipulit ja silppua ne hienoksi. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota silppua varoen, kunnes se pehmenee.
- Vatkaa munat ja spelttijauhot kevyesti ja murenna joukkoon juusto. Silppua yrtit hienoksi ja lisää ne munaseokseen. Lisää joukkoon sipulit, tabasco, 1 tl merisuolaa ja 2 maustemitallista pippuria.
- Puserra kesäkurpitsasta mahdollisimman paljon nestettä pois. Kääntele raaste taikinaan. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
- Kuumenna kookosöljy paistinpannulla tai ohukaispannulla. Paista pieniä lettuja keskilämmöllä. Tarjoa vihersalaatin ja jogurttikastikkeen kera.
Ohje Anna Gidgårdin ja Cecilia Davidssonin Joogaruokaa-kirjasta, Schildts & Söderströms.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.