200–250 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 tlk (330/185 g) vihreää parsaa

Liemi
6 munaa
1 prk (2 dl) ruokakermaa
3 dl maitoa 
1 rasia (150 g) pakastepinaattia
1 tl sitruunapippuria
1 tl kirveliä


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pane uunin lämpenemään
200 asteeseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikkaa kala pieniksi paloiksi.
Valuta vihreät parsatangot
liemestään ja leikkaa
niistä nuppupäästä pätkät
koristeeksi sivuun. Leikkaa
loput tangot paloiksi. 

Voitele kuusi teekuppia voilla
tai margariinilla. Jaa kalaja
parsapalat niiden pohjalle. 

Riko munat kulhoon ja vatkaa
rakenne rikki. Lisää mukaan
ruokakerma, maito, sulatettu
pinaatti ja mausteet.
Suolaa ei tarvitse lisätä, savulohi
antaa sitä tarpeeksi. 

Nosta kupit korkealaidalliseen
uunivuokaan ja täytä
astiat muna-maitoseoksella.
Kaada vuokaan (vedenkeittimestä)
varovasti kiehuvaa
vettä, pari senttiä vajaaksi
kuppien reunasta. Vesihauteessa
hyydykkeet kypsyvät
200 asteessa noin 35 minuutissa. 

Nosta vuoka uunista, peitä
foliolla ja pyyhkeellä, niin
hyydykkeet pysyvät tarjoilulämpöisinä
perunoiden valmistumisen
ajan. 

Koristele parsan nupuilla.
 

Tarjoile lisänä tuoreyrttileipiä
eli mausta voi tai levite
sitruunamehulla. Leikkaa
esim. persiljaa ja ruohosipulia
hienoksi ja kaada lautaselle.
Ota paahtoleivästä
muotilla paloja (esim. kolmioita,
munanmuotoisia ympyröitä),
sipaise palojen pinta
sitruunavoilla ja paina yrttisilppuun.
Tarjoile hyydykkeiden
kanssa.
Voit tehdä leivät hyvissä
ajoin kelmun alle jääkaappiin.

Teksti Marita Joutjärvi, kuva Arto Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla