Kotona paistettu kokonainen broileri on ihan toista kuin kaupan grillistä ostettu. Todennäköisesti yllätyt homman helppoudesta.

Näin valmistat kokonaisen broilerin – tällä ohjeella onnistut.

Tarvitset:

  • 1 broileri tai kana (noin 1,4 kg)
  • 1 sitruuna

Yrttivoi

  • 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 2 dl silputtuja yrttejä (timjami, basilika, persilja, rosmariini)
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 tl musta- tai sitruunapippuria
  • 100 g pehmeää voita

Lämmitä uuni 225 asteeseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pyyhi broileri talouspaperilla sisältä ja päältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pese sitruuna huolellisesti harjalla, kuivaa ja leikkaa lohkoiksi.

Valmista yrttivoi sekoittamalla kaikki aineet yhteen.

Jos ostat pakastetun broilerin, sulata sitä yön yli jääkaapissa. Nosta varovasti broilerin nahkaa, jotta pääset levittämään  yrttiseoksen broilerin rintalihan ja nahan väliin.
Jos ostat pakastetun broilerin, sulata sitä yön yli jääkaapissa. Nosta varovasti broilerin nahkaa, jotta pääset levittämään  yrttiseoksen broilerin rintalihan ja nahan väliin.

Leikkaa broilerin nahkaan viilto. Hiero reilu puolet yrttiseoksesta nahan alle.

Tee koipiin muutama viilto ja hiero viiltoihin yrttivoita.

Levitä loppu yrttivoi broilerin päälle.

Ripottele päälle vähän suolaa ja mustapippuria ja sivele broileri oliiviöljyllä.

Ripottele broilerin sisälle suolaa ja työnnä lopuksi sitruunalohkot vatsaontelosta broilerin sisään.

Sido koivet paistilangalla yhteen.

Vatsaonteloon sujautetut sitruunalohkot pysyvät aloillaan, kun sidot broilerinkoivet yhteen puuvillaisella paistonarulla. Ennen herkuttelua poista sitruunat ja paloittele broileri.
Vatsaonteloon sujautetut sitruunalohkot pysyvät aloillaan, kun sidot broilerinkoivet yhteen puuvillaisella paistonarulla. Ennen herkuttelua poista sitruunat ja paloittele broileri.

Nosta broileri voideltuun uuni­vuokaan.

Paista broileria uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti.

Valele broileria paistamisen aikana voisulalla tai oliiviöljyllä.

Kirkas neste on kypsän lihan merkki

Paistoaika vaihtelee broilerin tai kanan koon mukaan. Mitä suurempi lintu, sitä pidempi paistoaika. 

Kokeile broilerin kypsyyttä työntämällä hammastikku broilerin paksuimpaan kohtaan. Kirkas lihasneste on kypsän lihan merkki, punertava kertoo, että kypsennystä on jatkettava.

nyymi-77

Kana ja broileri on aivan eri asioita! Petyin pahasti, otsikko lupasi yhtä ja ohje oli toista. Kodin kuvalehti meni nyt epäluotettavien höpölähteiden listalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla