Kotona paistettu kokonainen broileri on ihan toista kuin kaupan grillistä ostettu. Todennäköisesti yllätyt homman helppoudesta.
Näin valmistat kokonaisen broilerin – tällä ohjeella onnistut.
Tarvitset:
- 1 broileri tai kana (noin 1,4 kg)
- 1 sitruuna
Yrttivoi
- 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
- 2 dl silputtuja yrttejä (timjami, basilika, persilja, rosmariini)
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- 0,5 tl musta- tai sitruunapippuria
- 100 g pehmeää voita
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Pyyhi broileri talouspaperilla sisältä ja päältä.
Pese sitruuna huolellisesti harjalla, kuivaa ja leikkaa lohkoiksi.
Valmista yrttivoi sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/kana1.jpg?itok=CRAUC5IY)
Leikkaa broilerin nahkaan viilto. Hiero reilu puolet yrttiseoksesta nahan alle.
Tee koipiin muutama viilto ja hiero viiltoihin yrttivoita.
Levitä loppu yrttivoi broilerin päälle.
Ripottele päälle vähän suolaa ja mustapippuria ja sivele broileri oliiviöljyllä.
Ripottele broilerin sisälle suolaa ja työnnä lopuksi sitruunalohkot vatsaontelosta broilerin sisään.
Sido koivet paistilangalla yhteen.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/kana4_0.jpg?itok=efII6yh3)
Nosta broileri voideltuun uunivuokaan.
Paista broileria uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti.
Valele broileria paistamisen aikana voisulalla tai oliiviöljyllä.
Kirkas neste on kypsän lihan merkki
Paistoaika vaihtelee broilerin tai kanan koon mukaan. Mitä suurempi lintu, sitä pidempi paistoaika.
Kokeile broilerin kypsyyttä työntämällä hammastikku broilerin paksuimpaan kohtaan. Kirkas lihasneste on kypsän lihan merkki, punertava kertoo, että kypsennystä on jatkettava.