4 possun lehtipihviä
2 dl pieniä kesäkurpitsapaloja
2 dl pieniä tomaattipaloja
1 dl oliivipaloja
2 dl pakastemaissia
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

---


1. Ota pihvit huoneenlämpöön siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla kymmenisen minuuttia. Mausta. Mausta myös pihvit suolalla ja pippurilla.

3. Levitä täytettä pihveille ja rullaa pihvit kääryleiksi. Sulje kääryleet hammastikuilla.

4. Ruskista kääryleisiin nopeasti kaunis paistopinta kuumalla paistinpannulla voissa tai öljyssä. Kääntele kääryleitä, jotta ne ruskistuvat joka puolelta. Alenna lämpöä ja hauduta kääryleet kypsiksi kannen alla.

5. Tarjoa lopun täytteen ja salaatin kanssa.

Vinkki! Täytteeseen sopivat myös silputtu salami, paprika tai sipuli. Korvaa jokin aine jollakin näistä ja kuullota samaan aikaan pannulla muiden täytteiden kanssa. Pihvi voi olla myös naudan lehtipihvi.

Teksti: Kiia Renko, kuva: Arto Vuohelainen

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.