Heinäkuun lopulla alkaa yksi herkkusuiden kesän h-hetkistä. Viitseliäimmät keittävät rapunsa alusta alkaen itse, mutta valmistamalla elvytysliemen saat pakasteravutkin maistumaan mainioille.

Rapukausi starttasi 21. heinäkuuta ja jatkuu pitkälle lokakuuhun. Tässä ruokatoimittajan ohjeet ravun ystäville:

 

Varaa rapuja 8–12 kappaletta syöjää kohden pääruuaksi. Jos tarjoat rapuja alkupalana, voit vähentää hieman määrää. Annosmäärä riippuu myös rapujen koosta ja ruokailijoiden ravun himosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttövalmiita pakasterapuja on hyvin saatavilla hieman isommissa ruokakaupoissa. Huomaa, että pakasteravut ovat usein ulkomaisia ja siksi myös tuoreita kotimaisia rapuja edullisempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakasteravuista saa kelpo tarjottavaa, kun niitä käyttää ennen tarjoilua virvoittavassa elvytysliemessä. Nosta ravut sulamaan jääkaappiin 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.

Jos ravut ovat jäisiä vielä sulatuksen jälkeen, huuhtele niitä kylmällä vedellä. Pakasteravut ovat nautittavissa heti sulatuksen jälkeen, mutta elvytysliemessä kylvettäminen antaa niille raikasta makua.

Täältä löydät ohjeen pakasterapujen elvytysliemeen!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla