6-8 hengelle

3-4 uutta, keitettyä perunaa/syöjä
noin ½ -1 dl oliiviöljyä
5-6 tuoretta rosmariinin oksaa
Maldon-suolaa maun mukaan

Lisäksi
alumiinivuokia paistamiseen

---

1. Kumoa perunat vuokaan. Kaada sekaan oliiviöljyä, mausta suolalla ja rosmariininoksilla.
2. Pane vuoka grilliin niin, ettei se ole suoraan lämmönlähteen yläpuolella.

3. Sulje kansi ja kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes perunat ovat kuumia ja hyvin paahtuneita.

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.