Neljälle

noin kilo salakkafileitä
1 nippu uusia pieniä sipuleita
1 pieni purjo
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 rasia minitomaatteja

Marinadi
2-4 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl ruokaöljyä
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/4 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl tuoretta persiljaa silppuna
1/2 dl tuoretta basilikaa silppuna
1/2 dl tuoretta ruohosipulia silppuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria myllystä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita mukaan ruokaöljy, balsamiviinietikka ja hunaja. Lisää joukkoon muut marinadin ainekset.

2. Rullaa salakkafileet ja aseta rullat yhteen kerrokseen astiaan. Kaada marinadia niin, että se peittää salakkarullat lähes kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa noin 1,5 tuntia. Leikkaa sipulit, purjo ja herkkusienet varraspaloiksi. Jätä minitomaatit kokonaisiksi.

3. Kokoa vartaat aloittamalla ja lopettamalla kasviksesta. Laita salakkarullia vartaaseen aina kaksi peräkkäin.

4. Grillaa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi ritilän päällä hyvällä hiilloksella. Nauti sellaisenaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla