noin 12 kpl

6 keskikokoista herkkusientä tai 12 pientä
6 keitettyä, kylmää perunaa
2 pientä paprikaa
1 pkt (270 g) kylmäsavustettua tofua

Soijamarinadi
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 viipaloitu chilipalko
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ dl soijaa
¾ dl öljyä
paistamiseen öljyä

Satay-kastike
2½ dl suolapähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1 rkl inkivääriä raastettuna tai inkivääritahnaa purkista 
2 rkl öljyä 
1 prk (200 ml) kookoskermaa
2 rkl fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
2 rkl limettimehua

---


1. Puolita herkkusienet ja perunat. Kuutioi paprika ja tofu. Tee marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään.Laita kasvikset ja tofupalat maustumaan marinadiin vähintään 2 tunniksi.

2. Tee satay-kastike. Rouhi pähkinät. Hienonna valkosipulit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä.

3. Lisää joukkoon chili ja juustokumina. Kääntele seosta parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookoskerma, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Lisää limettimehu. Laita kastike sivuun odottamaan tarjoilua.

4. Tikuta vartaisiin vuorotellen kaikkia raaka-aineita. Sivele vartaat öljyllä. Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä 5–10 minuuttia. Sivele kypsille vartaille reilusti satay-kastiketta. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Teksti Sanna Kekäläinen