Moni ei arvaakaan, mitä kaikkea yhteen kuvauspäivään mahtuu. Useimmiten kaikki sujuu siististi, mutta sotkuakin voi syntyä.

Kodin kuvalehden 16/2013 kasviskilpailujuttu kuvattiin hyvissä ajoin ennen kesälomaani.
Kasvisruokakilpailun kuvauspäivä oli helteinen eli keittiössäkin oli melko lämmintä. Hella ja uuni päällä koko päivän ei vähentänyt hien määrää.
Kilpailun voittaja Tove Hjort tuli meille kotiin kuvattavaksi. Kaikki alkoi hyvin, kunnes minä töpeksin. Kannoin uunikuumaa pizzaa leikkuulaudalla parvekkeelle Toven käsiin, kun se tapahtui. En nähnyt enkä muistanut 4 litran porkkanakeittokattilaa heti parvekkeen oven edessä lattilla. Niinpä astuin kattilan kahvalle, jolloin kattila luonnollisesti kaatui ja kaikki keitto valui parvekkeen lattialle. Samalla hetkellä leivinpaperin päällä oleva pizza luisui lennossa lattialle.
Potutuksen määrä oli melkoinen. Keittoa sain kasattua kokoon sen verran, että se voitiin kuvata. Pizza sen sijaan piti leipoa uusiksi. Ihan kuin tekemistä ei olisi ollut muutenkin tarpeeksi.
Hillomestarikilpailua varten olin keittänyt kaikki hillot valmiiksi edellisenä päivänä, mikä helpotti kuvauspäivää valtavasti. Minulla oli kuvausapuna kummityttöni Lotan isosisko Maikki ja hänen ystävänsa Flora, molemmat 14 v. Tytöistä oli paljon apua hillojen roudauksessa sisältä pihalle ja toisinpäin. He toimivat myös vähän valokuvaaja Jukan assareina ja kuvausmalleina. Tämä päivä sujui kommeluksitta ja ihan nappiin.

Flora Wallin ja Maikki Toskala kuvausapuna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja tältä se tekeinen näyttää, Jukka Rapo kuvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös huippukokkien mokista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla