Tuurilla vai taidolla voittoon? Lautapeliä valitessa kannattaa miettiä, kummalla haluaa olevan enemmän merkitystä.
Tuurilla vai taidolla voittoon? Lautapeliä valitessa kannattaa miettiä, kummalla haluaa olevan enemmän merkitystä.

Vaikka tekniikka kehittyy, lautapelien lumo säilyy. Lautapeliopas.fi-sivuston päätoimittaja ja lautapelikirjailija Mikko Saari listasi pelit, joiden parissa aika hujahtaa. 

Lasten mieleen 

Who did it sopii lapsille ja huumorintajuisille aikuisille. Pelissä jaetaan kakkamerkkejä ja mietitään, minkä eläimen papanoista on kyse. Teema on mielekäs varsinkin lapsista. Säännöt ovat yksinkertaiset ja nopeat opettaa, ja niissä yhdistyvät hauskalla tavalla sekä nopeus- että muistipeli. Ikäsuositus 6+.

Aikuiseen makuun 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Flamme Rouge tarkoittaa punaista lippua, joka heilahtaa, kun pyöräkisan viimeinen kilometri alkaa. Lautapelissä kisataan Tour de Francen eli Ranskan ympäriajon viimeisiä käänteitä. Kortit määräävät, miten pyöräilijät liikkuvat. Pelissä on tarkoitus taktikoida, ottaa huomioon ylä- ja alamäet ja miettiä, miten korttejaan käyttää, ettei pyöräilijä väsy ennen loppukiriä. Peli mallintaa hyvin kestävyys­urheilua ja voisi toimia myös maastohiihtoteemalla. Säännöt on helppo omaksua ja opettaa muille. Peli on tarkoitettu 2–4 pelaajalle, mutta lisäosalla sitä voi pelata 5–6 pelaajaa. Pelaaminen on sitä hauskempaa, mitä enemmän pelaajia on mukana. Ikäsuositus 8+.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksinpeli 

7 wonders: Duel -pelissä noukitaan kortteja ja rakennetaan seitsemää ihmettä. Välillä myös soditaan ja kerätään tiedesymboleja. Vaikka säännöt ovat monimutkaiset, niiden läpikäyminen kahdestaan on hauskaa. Peliä jaksaa pelata helposti useita kertoja. Ikäsuositus 10+.

Perhepeli

Azul on voittanut useita pelipalkintoja ja koukuttaa helposti. Tarkoitus on kerätä kaakelilaattoja eli azuleita, joista rakennetaan mosaiikkia. Säännöt ovat Sudoku-tyyppiset eli joka rivillä saa olla vain kertaalleen sama laatta. Kun yksi pelaajista saa vaakarivin täyteen laattoja, peli päättyy. Ikäsuositus 8+.

Vierailija

Ainakin tavallinen 7 Wonders on hyvä, joten tuota Duelia olisi hauskaa päästä kokeilemaan. Myös tuo Azul kuulostaa potentiaaliselta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla