Joko sinä olet ihastunut näihin sarjoihin? Kova linja, This is us ja Luottomiehet hurmasivat Kodin Kuvalehden toimituksen.
Joko sinä olet ihastunut näihin sarjoihin? Kova linja, This is us ja Luottomiehet hurmasivat Kodin Kuvalehden toimituksen.

Ah, vihdoinkin viikonloppu ja saa uppoutua toiseen maailmaan! Kodin Kuvalehden toimitus on viime aikoina tohkeillut näistä tv-sarjoista.

This is us – jos kaipaat kyynelehtimistä

Jotain kutkuttavaa ja koukuttavaa sarjassa on oltava, jos se yltää Yhdysvaltain katsotuimmaksi draamasarjaksi. Ja kyllähän This is us vetoava onkin – se on suloisella tavalla vanhan kunnon tv-ajan sarja eli jotenkin 80- tai 90-lukulainen. Kyseessä on lämminhenkinen perhetarina, jossa seurataan Jackin, Rebeccan ja heidän kolmen lapsensa elämää. Ihan perusperhe he eivät ole. Nuorenparin kolmosista yksi kuolee synnytyksessä, mutta laitokselta lähtee mukaan hylätty tummaihoinen adoptiovauva.

Tarinaa kerrotaan eri aikatasoilla: sekä nykyajassa, jossa lapset ovat eri tavoin kipuilevia aikuisia, että 1970–1980-luvulla heidän lapsuudessaan. Sarja tarjoaa rakastettavia hahmoja ja yllätyksiä eli koukuttavia juonenkäänteitä. Katsoja saa vuoroin hymyillä, vuoroin kyynelehtiä. Sydäntä lämmittää.

This is us Ruudussa, kaksi uutta jaksoa Nelosella torstaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Escape at Dannemora – kutkuttavasti totta

Vankilapaosta kertova sarja perustuu kutkuttavaan tositapaukseen vuodelta 2015. Silloin kaksi yhdysvaltalaista murhamiestä onnistui uskomattomassa yrityksessään paeta vankilan muurin ali. Apua heille antoi vankilan ompelimon siviilityöntekijä Tilly Mitchell. Sarjassa paon suunnittelua kiinnostavampaa onkin Tillyn ja vankien suhde ja se, miten vapaakin voi kokea itsensä vangiksi. Patricia Arquette tekee upean roolin unelmia elämäänsä kaipaavana Tillynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Escape at Dannemora HBO:lla.

Saako tälle edes nauraa?

Luottomiehet – naurutakuu

En muista, että olisin koskaan nauranut niin paljon kuin katsoessani Luottomiehen uusia jaksoja. Keski-ikäisten naapurusten Juhiksen (Kari Ketonen) ja Tommin (Antti Luusuaniemi) suhde on syventynyt ystävyydeksi. Ehkä juuri siksi he joutuvat entistäkin nolompiin tilanteisiin, jotka päättyvät aina totaaliseen katastrofiin.

Sarjan kutkuttavuus on siinä, että arkitilanteet ovat tunnistettavia: passi unohtuu kotiin, illanvietto lähtee käsistä, nettihuijari kähveltää auton. Ratkaisut ovat puolestaan superkiusallisia – välillä ei lähes ilkeä katsoa, mitä on luvassa, vaikka kyseessä on näytelty sarja.

Varaa katsomiseen riittävästi aikaa. Jaksot kestävät vain kymmenen minuuttia, mutta ovat niin koukuttavia, että ne on pakko katsoa putkeen.

Kaikki jaksot Yle Areenassa, jossa katsottavissa myös Luottomiehen ensimmäinen kausi.

Modernit miehet – aivot narikkaan!

Saako tälle edes nauraa? Se kysymys herää, kun katsoo uutta komediasarjaa ”suomalaisista miehistä, jotka kamppailevat modernin maailman kanssa”. Pääosassa on neljä sähläriä, joista kukin edustaa erilaista miestyyppiä – mukana ovat insinöörimäinen excel-taulukoija, pompoteltava pehmo, pelimies ja mukatiedostava vegaani. Välillä satiiria revitään hyvinkin stereotyyppisistä asetelmista ja kakkahuumorista, mutta pakko myöntää: sitä huomaa kyllä nauravansa. Etenkin Jarkko Niemen ja Eero Milonoffin karisma kannattelee, ja sarja toimii aivot narikkaan -viihteenä työviikon päätteeksi.

Modernit miehet, kaikki jaksot Yle Areenassa.

Kova linja – kuka murhasi pizzalähetin?

Pizzalähetin murhaa selvittävä brittiläinen minisarja Kova linja (Collatelar) on ollut Netflixissä katsottavissa jo vuoden, mutta nyt viimeistään siihen kannattaa tarttua. Sarjan kiinnostava kysymys ei ole, kuka murhan teki, vaan miksi se tehtiin. Keskiössä onnistuu olemaan ihminen. On turvapaikanhakijoita, salakuljettajia, huumekuriireja ja poliitikkoja, joiden kaikkien suhde murhattuun täytyy selvittää ennen kuin lontoolaisetsivä pääsee käsiksi motiiviin.

Neljä tunnin mittaista jaksoa kannattaa katsoa peräkkäisinä iltoina, sillä kokonaisuus tuntuu enemmän yhteiskuntaa pohtivalta leffalta kuin jatkuvajuoniselta rikossarjalta.

Kaikki neljä jaksoa Netflixissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla