Jos yrittää elää koko ajan hetkessä, nääntyy vuorokaudessa.

Elä hetkessä. Älä pelkästään juo kahvia, vaan tunne kuinka juot kahvia. Aisti sen nestemäinen olomuoto nielussasi. Tiedosta kahvisi. Mene sen jälkeen suihkuun ja keskity tuntemaan vedenropina selässäsi.

Enkä keskity. Haluan vain pestä hajamielisenä kainalot.

Olen kyllästynyt elämään hetkessä. Ole läsnä -elämänohjeet tekevät minut hulluksi. Jos tiedostaisin joka sekunnin, nääntyisin vuorokaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elän hetkessä liikaa jo nyt:

Aamulla herään kännykän piippaukseen. Reagoin ääneen heti (koska elän hetkessä), tartun kännykkääni ja tarkistan sähköpostini ennen kuin nousen peiton alta, mikä on typerää, koska en ole erityisen tärkeä henkilö joka saisi erityisen tärkeitä sähköposteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen jälkeen tiedostan (koska elän hetkessä), että jaloissani on koira jolla on pissahätä, kakkahätä ja nälkä, ja että housuni puristavat.

Jotta jaksaisin tätä alituista tiedostamista, olen kehittänyt kikkoja, joiden avulla voin olla elämättä hetkessä. Olen esimerkiksi opetellut lukemaan iltasatuja niin, etten keskity. Eläydyn ja muuntelen ääntäni, mutta oikeasti ajattelen omiani. Jälkeenpäin en muista juonesta mitään, mutta lapsi on onnellinen ja minä virkistynyt.

Koiraa ulkoilutan niin, etten puoleen tuntiin tiedosta, kumpaan suuntaan kävelen.

Klassisen musiikin konsertteja suosin, koska voin olla varma, etten pysty keskittymään niihin. Ei ole vaaraa esimerkiksi tarttuvista kertosäkeistä tai häiritsevän komeista muusikoista, jotka vangitsisivat vahingossa huomioni.

Saan antaa ajatuksilleni luvan harhailla. Kotiin palaan pirteänä.

Kuinka sinä pääset irti arjen huolista ja askareista? Kerro kommenttikentässä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla