Palstalla toimitus parantaa maailmaa yksi epäkohta kerrallaan.

Ajan autolla paljon ja mielelläni. Melkein kolmenkymmenen autoiluvuoden aikana olen toistaiseksi välttynyt sekä kolareilta että ylinopeussakoilta. (Epäilen, että kyse on enemmän tuurista kuin taidosta.)

Vaikka yritän parhaani, teen jatkuvasti mokia: Ajan outoon risteykseen ja jumiudun vahingossa suojatielle. En huomaa viereisellä kaistalla olevaa autoa ja kurvaan liian läheltä sen eteen. Pimeä ilta tai kirkas aurinko häiritsevät näkemistä ja pakottavat minut tekemään äkkijarrutuksen pyöräilijän edessä.

Hävettää. Nolottaa. Harmittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En kuitenkaan voi pyytää anteeksi, koska kaikki liikenteessä käytettävät käsimerkit tarkoittavat vihaa (keskisormi), suuttumusta (nyrkki) tai korkeintaan kiitosta (heilautus). Tarvitsen anteeksi-käsimerkin! Liikenneraivosta päätellen sitä tarvitsisivat muutkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä se voisi olla? Kämmen suun edessä? Kädet silmillä?

Mitä sinä ehdotat?

 

Jepa

Olen käyttänyt anteeksipyyntönä samaa kädenheilautusta jolla myös kiitän. Ehkä se ymmäretään oikein aina tilanne huomioon ottaen? :)

  • ylös 12
  • alas 3
heli

Enpä tiedä, mutta ei ainakaan kädet silmillä. Liikenteessä on jo tarpeeksi kuskeja, jotka tuntuvat ajavan ihan sokkona ja sokeana.

  • ylös 10
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla