Kirjailija Riikka Takalan romaani Ole hyvä kertoo naisista, jotka ajelehtivat pätkätyöstä toiseen. Muokkasimme kirjan sitaateista akateemisen ajelehtijan aakkoset:

  • A niin kuin AMMATTI: "Tässä paremmassa baarissa Viola sanoi aina olevansa kielenkääntäjä. Tavallaan aika oli siellä pysähtynyt niin, ettei kukaan koskaan kysynyt, milloin ja mitä kieltä hän oli viimeksi kääntänyt. Muutaman tuopin jälkeen hän puhui hiukan espanjaa, ja se oli tae hänen aitoudestaan." (s. 30)
  • F niin kuin FIKSU: "- Minä... Viola tapaili sanoja. Mitä siitä voisi sanoa? Että hän oli niitä tyttöjä, jotka puhuivat sujuvasti viittä kieltä, mutta oli sitä mitä kulloinkin suostuisi ottamaan vastaan. Kassaneiti. Kebab-myyjä. Kirjastovirkailija. Gallup-kyselijä." (s. 53)
  • K niin kuin KESKENERÄINEN: "Gradun oli oltava vuosisadan gradu, gradujen gradu, Aavan hento ja laiha jälki taidehistoriaan. Siis sitten kun se olisi valmis. Kun se vihdoin olisi valmis. Jos se joskus olisi valmis." (s. 27)
  • M niin kuin MELKEIN TOTTA: "Elli ei tiennyt, mikä oli töiden suhteen iso ja mikä pieni vale. Usein hän sanoi työskentelevänsä keskisuuressa, muroja valmistavassa firmassa. Mistä hän senkin keksi, Fiian aamupalasta varmaan. Mutta oliko se sitten suuri vale? Voiko joku rakastua naisessa vain siihen, että tämä teki tai pakkasi muroja? Jos joku kysyi lisää, niin hän sanoi keskijohdossa. Se kuulosti turvalliselta ja aika älykkäältä." (s. 19)
  • T niin kuin TITTELI: "Jonain päivänä sinä opit jakamaan käyntikortteja, joissa on pelkkä kukkanen nimen vieressä." (s. 118)
  • V niin kuin VALMIS: "Valmis oli Aavan mielessä alkanut tarkoittaa kaikkea täydellistä ja kiinteää, kaikkea sitä, mistä puuttui ryntäily ja säntäily ja tempoilu, jotakin pistettä horisontissa, joka siirtyi aina vain kauemmaksi, mitä pitempään sitä tuijotti." (s. 24)
  • Y niin kuin YHÄ ONNELLINEN: "Miten kevyt on sellaisten askel, jotka eivät pane itselleen paljon painoa." (s. 127)

Lainaukset Riikka Takalan kirjasta Ole hyvä (Atena, 2014). 

Millaisia kokemuksia sinulla on pätkätöistä tai työttömyydestä? Kerro Kommentoi-kentässä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla