Kari ja Tarja Aihinen tapaavat nykyään usein Turussa, jossa Tarja asuu ja Kari pyörittää kahta ravintolaa.
Kari ja Tarja Aihinen tapaavat nykyään usein Turussa, jossa Tarja asuu ja Kari pyörittää kahta ravintolaa.

Äiti Tarja Aihinen, 73, on ollut kokki Kari ”Kape” Aihisen, 49, suurin tuki avioeron aikana. ”Eron hyvä puoli on se, että meidän välimme ovat lähentyneet”, Tarja sanoo.

”Äiti on ollut suurin tukipilarini kaksi vuotta kestäneen eroshow’n aikana. Hän on tiennyt tarkalleen, missä avioeroprosessissa mennään”, tv:stä tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen, 49, sanoo.

Kari ja Tarja Aihinen, 73, kertovat suhteestaan Kodin Kuvalehden 12/2021 Perhekuviot-palstalla.

”Pystyn puhumaan äidille myös sydänsuruistani. Olen muutenkin hyvin avoin ihminen, eikä minulla ole mitään salattavaa. Vaikka meillä on äidin kanssa avoimet välit, emme silti hirveästi vello negatiivisissa asioissa. Olemme huonoja murehtimaan. En tiedä, lykkäämmekö ikäviä juttuja syrjään vai käsittelemmekö ne nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suhdettamme kuvaa hyvin se, kun menen äidin luo yöksi ravintolavuoron jälkeen Turussa. 49-vuotias kokki laittaa äidilleen viestin: ’Minulla on hirveä nälkä. Voisitko laittaa iltapalaa ja saunan päälle?’

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Emme silti hirveästi vello negatiivisissa asioissa. Olemme huonoja murehtimaan.”

Minulla on äidin luona oma huone, jossa saan nukkua rauhassa. Avioeroni jälkeen äiti on ollut myös paljon meillä Helsingissä auttamassa poikien kanssa. Olen todella onnekas, kun minulla on terve ja autoileva äiti. Hän on todellinen arjen pelastaja.

Paras hetki on se, kun jäbät ovat lähteneet kouluun ja voimme istua äidin kanssa yhdessä aamupalalle. Silloin keskustelemme kaikesta. On tosin vähän morkkis siitä, että olen noissa hetkissä joskus liikaa puhelimellani. Silloin pitäisi keskittyä täysillä äitiin.”

Tarja Aihinen kertoo suhteesta poikaansa näin:

”Karin julkisuus on välillä pelottanut minua. Hän on puhelias ja teeskentelemätön ja siksi saanut näpeilleen. En ole kuitenkaan koskaan hävennyt hänen sanomisiaan – paitsi ehkä kiroiluja. Puoli seitsemän -ohjelmasta lähtenyt sovinistisoppa oli mielestäni liioiteltu. Kun kohu oli kovimmillaan, menin tapaamaan Karia. Hän oli pelästynyt, mutta onnellinen siitä, ettei tapahtunut ollut vaikuttanut töihin. Ainoastaan yksi ystäväni sanoi minulle siitä asiasta jotakin negatiivista.

Kovin pettymys on ollut Karin avioero, sekä minulle että hänelle itselleen. Eron jälkeen olen ollut huolissani Karin jaksamisesta. Olen kysynyt, että pärjääkö hän. ’Juu juu’, kuuluu aina vastaus. Toivon, että poika löytäisi rinnalleen hyvän puolison tulevaisuudessa.

”Olen huomannut, että Kari alkaa vihdoin olla taas onnellinen.”

Eron hyvä puoli on se, että meidän välimme ovat lähentyneet. Kari on luonani yötä aina, kun tulee Turkuun töihin. Minä ostan jääkaappiin hänen lempioluttaan ja laitan saunan päälle. Olen ollut paljon myös Helsingissä auttamassa lastenhoidossa. On tuntunut ihanalta olla mukana heidän arjessaan. Kari kiittää minua usein kokkaamalla lempiruokaani paistettua kalaa. Hän lähettelee myös kiitosviestejä, joissa on sydämenkuvia.

Ei Kari ole juuri tunteistaan puhunut, mutta olen huomannut, että hän alkaa vihdoin olla taas onnellinen. Se on lopulta ainut asia, mitä äitinä lapselleni toivon.”

Millaista elämä oli, kun Karin isä Jukka kuoli äkillisesti pojan ollessa parikymppinen? Miksi äiti yllättyi, kun Kari aikoinaan haki kokkikouluun? Mikä on ainoa asia, mistä kaksikko on kinastellut? Miksi Kari kuvailee äitiään Stephanie Forresteriksi?

Lue koko Perhekuviot-haastattelu Kodin Kuvalehdestä 12/2021. Voit lukea sen myös digilehdestä täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla