Ohjaaja Johanna Vuoksenmaan voimalause:
Ohjaaja Johanna Vuoksenmaan uusin ohjaus on Viikossa aikuiseksi. Hän on myös tehnyt sen käsikirjoituksen.
Ohjaaja Johanna Vuoksenmaan uusin ohjaus on Viikossa aikuiseksi. Hän on myös tehnyt sen käsikirjoituksen.

Tässä sarjassa ihmiset paljastavat tärkeän lauseensa.

"Virheet on tehtävä itse, lukee muusikko Jarkko Martikaisen kitarassa metallilaatalla. Se sattui silmiini klubikeikalla, jolla olin eturivissä.

Olen aina ollut suuri virheiden ystävä. Virheettömät ihmiset ovat epäkiinnostavia niin oikeassa elämässä kuin tarinoissakin. Heti kun hahmossa on kolhu tai henkinen epäsymmetria, se muuttuu kiinnostavaksi.

Lapsillenikin olen sanonut,­ että jos ei tee virheitä, on vaikea oppia uutta.­ Tekemättömät virheet ovat vähän­ kuin tekemättömät läksyt. Virheiden tekeminen kannattaa myös aloittaa nuorena, niin häpeään tottuu ja myöhemmät virheet kirpaisevat vähemmän.

Viimeisin oma virheeni liittyy lentopalloon. En ollut tarpeeksi tarkkana verkolla torjunnassa, ja sieltä se pallo käsieni välistä osui lattiaan. Harmittihan se, mutta aina tulee seuraava pallo."

 

Oopperalaulaja Jorma Hynninen soitti tyttärelleen Lauralle ennen vain työasioissa. Nyt he puhuvat myös perheestä ja tunteista.

Oopperalaulaja Jorma Hynnisen elämässä kuluneet puolitoista vuotta ovat olleet muutosten aikaa. Hänen puolisonsa Reetta Hynninen menehtyi munasarjasyöpään keväällä 2017. 

”Voi sanoa, että lapseni pelastivat minut”, Jorma Hynninen kertoo. Hänellä on aikuiset tyttäret, kanttori Ursula Hynninen ja harpisti Laura Hynninen. Poika, oopperalaulaja Marko Salo menehtyi vuonna 2005.

Jorma Hynninen asuu Leppävirralla, mutta Reetan kuoleman jälkeen hän on viettänyt usein aikaa Lauran perheen luona Porvoossa. 

”Aikaisemmin isä soitti vain työasioissa, mutta nyt hänestä on tullut esiin välittävä ja kuunteleva puoli. Kun isä on meillä, teemme ihan tavallisia asioita: käymme Käpy-koiran kanssa ulkona ja puhumme musiikista, töistä, luonnonilmiöistä ja nykyään myös perheestä ja tunteista”, Laura kertoo. 

”Yhteys lasten kanssa on kääntänyt suremisen elämän puolelle.”

”Uusi henkinen yhteys lasten kanssa on antanut minulle tukea ja kääntänyt suremisen elämän puolelle”, Jorma kertoo.

”Oli coolia, kun isä kuoli lavalla”

Kun Jorma Hynninen nuorempana lauloi maailmalla eri oopperataloissa, Laura ja Reetta kulkivat hänen mukanaan.

”Ursula ja Marko olivat jo sen ikäisiä, että he pärjäsivät kotona mummin paimentamina. Lauran mukanaolo oli suuri helpotus, sillä minua vaivasi jatkuva koti-ikävä.”

Laura muistaa, miten koulussa opettajat pyysivät häntä kertomaan kaikille, minkälaista oli ollut Pariisissa.

”En osannut vastata. Kaupungit ja maat menivät päässäni sikin sokin. Aika paljon matkustaminen oli odottelua. Aina oli kuitenkin hienoa, kun isä kuoli lavalla. Se oli jotenkin coolia.”

Mitä musiikkia Jorma inhoaa? Miten Laurasta tuli sirkkafarmari? Lue Jorma ja Laura Hynnisen koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 14/2018. Voit lukea sen myös digilehdestä tai tähtiartikkelina.

Tilaajille
”Laura on luova. Vanhan talon osto Porvoosta oli yksi hänen tempauksistaan. Ihmettelin sitä aluksi, mutta nyt ajattelen, että se oli hyvä ratkaisu”, oopperalaulaja Jorma Hynninen sanoo.
”Laura on luova. Vanhan talon osto Porvoosta oli yksi hänen tempauksistaan. Ihmettelin sitä aluksi, mutta nyt ajattelen, että se oli hyvä ratkaisu”, oopperalaulaja Jorma Hynninen sanoo.