Matti Onnismaa on esiintynyt useammassa elokuvassa kuin kukaan suomalainen näyttelijä 2010-luvulla.
Matti Onnismaa on esiintynyt useammassa elokuvassa kuin kukaan suomalainen näyttelijä 2010-luvulla.

Matti Onnismaa on esiintynyt useammassa elokuvassa kuin kukaan suomalainen näyttelijä 2010-luvulla, mutta harva katsoja muistaa tämän luottokasvon nimeä. Karukasvoisen Onnismaan roolihahmot ovat jäyhiä äijiä, mutta oikea Matti on kova liikuttumaan.

Näyttelijä Matti Onnismaan silmät kostuvat, kun hän puhuu Armomurhaajasta.

Se on yksi viime vuoden hienoista kotimaisista elokuvista ja keräsi kaksi Jussi-palkintoa. Tarina kertoo jäyhästä miehestä, joka lopettaa kärsiviä eläimiä, mutta mikään edellisistä ei ole se juttu, joka saa Matin kyyneltymään.

Tämä saa: Ohjaaja ja Matin hyvä ystävä Teemu Nikki kirjoitti Armomurhaajan pääroolin nimenomaan Matille. Se on Matin ensimmäinen päärooli kokoillan elokuvassa koko hänen 35-vuotisen näyttelijänuransa aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Niin että miltäs se tuntui?

Matti katsoo ulos ikkunasta. Ei sano pitkään aikaan mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Anteeksi. Tämä on nyt vähän liikuttavaa.”

”Ei sitä vieläkään tajua.”

Vaikenee uudestaan, kun ääni pettää.

”Anteeksi. Tämä on nyt vähän liikuttavaa.”

Matti Onnismaa on esiintynyt useammassa elokuvassa kuin kukaan suomalainen näyttelijä 2010-luvulla. Internetin elokuvatietokannan mukaan hän on tehnyt uransa aikana töitä 156 erikokoisessa elokuvassa ja tv-sarjassa.

Useimmat rooleista ovat olleet pieniä. Monet niin pikkuruisia, ettei hahmoilla ole ollut edes nimeä. Matti on näytellyt muun muassa kylmäsilmäistä miestä, möreä-äänistä miestä, korttimiestä, asiakasta bensa-asemalla ja toista poliisia.

Niin että kiitos kysymästä. Hirveän hyvältä tuntui.

”Siis se, että ystävä tekee puolestasi jotain niin hienoa.”

Lue Matti Onnismaan haastattelu kokonaisuudessaan Kodin Kuvalehdestä 8/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä sekä ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla