”Minulle oli tärkeää puhua lapsille avoimesti syistä, jotka johtivat eroon”, Tommy Hellsten sanoo.
”Minulle oli tärkeää puhua lapsille avoimesti syistä, jotka johtivat eroon”, Tommy Hellsten sanoo.

Tunnettu terapeutti Tommy Hellsten on rakentanut luottamussuhdetta poikaansa Mathias Hellsteniin paljon vasta aikuisiällä.

”Muistan poikani Mathiaksen syntymän pienenä järkytyksenä. Mathias oli esikoisemme, eikä meillä ollut mitään kokemusta pienen vauvan hoidosta. Mietin, kuinka voin ottaa vastaan tämän valtavan vastuun. Päätimme Mathiaksen äidin kanssa työnjaosta, jossa minä toin leivän ja vaimo otti päävastuun kodista ja lapsista. Näin jälkeenpäin voisin sanoa, että olin elämys­isä”, terapeutti Tommy Hellsten kertoo Kodin Kuvalehdessä.

”Tein lasten kanssa hauskoja ja jännittäviä juttuja, kävimme sienimetsällä tai talvella jäällä kävelemässä. Eväänä oli voileipiä ja termospullossa kuumaa juotavaa.”

Vanhempien työnjaon vuoksi kodista muodostui Tommyn mukaan enemmän vaimon vastuualue, jossa isän paikka oli ajoittain epäselvä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Se oli haastavaa myös isyyteni kannalta. Muistan kerran, kun kysyin lapsilta jotain ruokapöydässä, mutta he eivät vastanneetkaan minulle vaan äidilleen. Samankaltaisia tilanteita oli usein. Se tuntui kiusalliselta.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tommy oli lastensa äidin kanssa naimisissa 25 vuotta. Hän oli se, joka käynnisti eron.

”Heräsin vanhemmuuteen tosissaan vasta avioeron jälkeen. Minulle oli tärkeää puhua lapsille avoimesti syistä, jotka johtivat eroon. Hain kontaktia Mathiakseen. Kävin hänen luonaan Turussa, jossa hän opiskeli psykologiaa. Istuimme kahvilla ja keskustelimme kuin ihminen ihmiselle. Mathias avautui ja kertoi pahasta olostaan.”

Millainen isän ja pojan suhde on nyt? Lue Tommy ja Mathias Hellstenin haastattelu Kodin Kuvalehdestä 22/2019. Voit lukea jutun myös digilehdestä tai tähtiartikkelina alla olevasta linkistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla