Venla Pajukangas alkaa kirjoittaa Aino-äitinsä Uraäidin Ruuhkavuodet -blogiin säännöllisesti. Hän haluaa vaikuttaa siihen, mitä aikuiset ajattelevat lapsista.

Nelikymppinen perheenäiti Aino Pajukangas kirjoittaa KK:n sivuilla blogia Uraäidin Ruuhkavuodet. Ainon kirjoitukset käsittelevät yleensä kiireistä perhearkea, liikuntaa ja hyvinvointia. Nyt äänen saa myös Ainon kuudesluokkalainen Venla-tytär, joka alkaa kirjoittaa blogiin noin kerran viikossa.

Juuri äidin blogi tutustutti Venlan bloggaamisen maailmaan. Kirjoittamista rakastava Venla ajatteli, että olisi hauskaa kirjoittaa tarinoiden lisäksi myös muunlaista tekstiä.

"Venla jutteli minulle viime syksynä, että haluaisi perustaa oman blogin. Ehdotin, että hän voisi kirjoittaa minun blogiini aina halutessaan. Koululaisen oma blogi olisi vaatinut aikuisilta hieman valvontaa ja oikolukemista", Aino sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Aion kirjoittaa ihan normaalista 12-vuotiaan tytön elämästä."

Ehdotus sopi Venlalle hyvin, koska hän haluaa tavoittaa teksteillään juuri äitinsä blogin lukijakunnan: aikuiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Haluan vaikuttaa teksteilläni siihen, mitä aikuiset ajattelevat lapsista. Aion kirjoittaa ihan normaalista 12-vuotiaan tytön elämästä, mutta varmaan myös syvällisistä asioista", psykologin ammatista haaveileva Venla pohtii.

Kirjoittaminen on muutenkin Venlan harrastus. Hän alkoi kirjoittaa omaa fantasiaromaaniaan jo yhdeksänvuotiaana. Se kertoo hänen ikäisistään lapsista, jotka ovat velhoja.

Nyt Venlan haaveena on saada parinsadan sivun mittaiselle romaanilleen kustannussopimus.

"Kirjoittamisessa parasta on se fiilis, kun saa muotoiltua ajatukset niin, että lukija ymmärtää ne", myös näyttelemistä, pianonsoittoa, laulamista ja luistelua harrastava Venla sanoo.

"Yllätyn usein siitä, miten paljon Venla ymmärtää elämästä, muista ihmisistä ja itsestään."

Aino-äiti aikookin antaa tyttärelleen vapaat kädet blogin kirjoittamiseen. Joskus Pajukankaat miettivät silti yhdessä, millaisista aiheista blogiin voisi kirjoittaa. Lisäksi Aino vie Venlan tekstit blogiin ja viilaa hieman kieliasua.

Aino kertoo olevansa taitavasta tyttärestään iloinen, hämmästynyt ja kiitollinen.

"Tyttäreni on mielestäni aika poikkeuksellinen ihminen. Yllätyn usein siitä, miten paljon hän ymmärtää elämästä, muista ihmisistä ja itsestään, vaikka on vasta 12-vuotias."

Entä mikä Venlasta on äidissä parasta? Hän tietää heti:

"Äiti on tosi ymmärtäväinen. Äidille on kiva puhua kaikista jutuista.”

 

Lue Uraäidin Ruuhkavuodet -blogia täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla