Helena haluaa kertoa kaikille, että vanhempien näkeminen humalassa pelottaa lasta.

10-vuotias Helena lähetti sähköpostiviestin Suomen presidentille. Helenan ja hänen äitinsä luvalla julkaisemme sen myös Kodin Kuvalehden verkkosivuilla. Näin Helena kirjoitti:

”Hei minun nimeni on Helena. Olen kymmenen vuotias lapsi. Minun isäni on alkoholisti ja haluaisin pitää alkoholisteille ympäri maailmaa puheen ja tarvitsen teitä presidentti avukseni.

Haluan että alkoholistit eivät enää juo alkoholia. isäni juo alkoholia koska on sairas enkä halua että muut lapset saavat saman kohtalon: sillä kun isäni juo hänen päänsä menee pyörälle ja silloin hän potkii ja lyö ja heittää seinään. enkä halua yhtään kenenkään saamaan sitä kohtaloa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt äiti on eronnut isästä enkä nää häntä enää muutakuin harvoin. tässä olisi suunnitelma: Sinä teet (jos suostut.) Alku-puheen ja minä teen oman osuuteni muista ottaa mukaan kuvaajia. niin suomesta voisi tulla puhtaanpi maa ilman alkoholisteja. Terveisin Helena.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysyimme Helenalta, mitä hän tahtoisi puheessaan sanoa. Vastaus oli selvä.

”Jos isäni juo, se tuntuu surulliselta ja on tosi pelottava juttu. Joskus hän lupaa, ettei juo ja juo silti. Minua pelottaa, jos isä on juonut salaa ja olen hänen luonaan yökylässä.

Alkoholi on juoma, joka saa ihmiset pois tolaltaan ja pyörälle päästään, joten ehdotan, että äänestämme tästä aiheesta.

Yritämme presidentin kanssa saada kaikki alkoholin juojat lopettamaan, niin lasten ei tarvitsisi pelätä isäänsä tai äitiänsä. Myös lapset saavat äänestää, niin että jokainen saa kertoa oman mielipiteensä.

Tämä asiani on tärkeä. Kiitos.”

Lue myös:

Tartu vääryyksiin, älä vain valita

Lapsi aistii vanhemman tunteet

Ystävälliset sanat suojaavat lasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla