Kaikki keinot sallitaan sodassa hyttysiä vastaan. Oletko jo kokeillut näitä?

Seuraavasta listasta löytyy muun muassa Kodin Kuvalehden Facebook-ystävien vinkkejä hyttysten häätämiseen. Testaa!

1. Askartele ovela ansa
Facebookissa kiertänyt kotitekoinen pulloansa on ainakin testaamisen arvoinen. Leikkaa ensin muovipullo poikki keskeltä. Laita 2 desiä fariinisokeria kiehuvaan veteen. Jäähdytä seos. Lisää joukkoon 1 gramma hiivaa. Kaada seos pullon pohjapuoliskoon. Laita sitten leikkaamasi pullon yläpuoli ylösalaisin pullon alapuolen sisään ja teippaa tukevasti kiinni. Vaihda uusi sokerivesi pulloon joka toinen viikko.

2. Pukeudu kunnolla ja ulkoile oikeaan aikaan
Tyylilyyli ei ehkä suostuisi vuorautumaan hyttysverkkoihin, mutta viisas säästyy puremilta, kun pukeutuu mahdollisimman peittävästi. Kannattaa suosia vaaleita sävyjä, koska uskomuksen mukaan hyttyset innostuvat enemmän tummista vaatteista.
Hyttyset liikkuvat vilkkaimmin pilvisellä ja lämpimällä säällä sekä öisin ja iltaisin. Suosi siis aurinkoisia ja tuulisia paikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Popsi pillereitä ja vedä valkosipulia naamaan
Pari kuukautta ennen lomaa aloitettu b-vitamiinikuuri voi tepsiä hyttysiä vastaan. Myös valkosipulin tuoksu saattaa hätyyttää ne tiehensä. Grilliherkut kannattaa siis maustaa tuhdisti valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Ota rohdot ja kosmeettiset konstit käyttöön
Toiset uskovat, että voimakkaantuoksuinen parfyymi kaikottaa hyttyset. Varmuuden vuoksi voit siis testata kosmetiikkahyllysi tuotteet läpi. Eräs vinkkaaja nimittäin paljastaa saaneensa itikat pysymään loitolla, kun on käyttänyt kookoksentuoksuista aurinkorasvaa.
Puremiin voi kokeilla helpotukseksi teepuuöljyä tai apteekista saatavia hydrokortisoni- tai antihistamiinivoiteita. Antihistamiinitabletteja voi syödä myös ennalta ehkäisevästi.

5. Tutut tuotteet ja uusin tekniikka avuksi
Jos olet kokeillut Offin savukiehkurat ja Autanin voiteet, voit tutustua uusimpiin teknisiin härveleihin. Pohjois-Amerikassa hitiksi nousseen Thermacellin hyttysansan saa muutamalla kympillä. Se vapauttaa säiliöstään ilmaan karkoteainetta. Pistorasiaan kiinnitettävä sähköinen karkoitin toimii myös samalla tekniikalla. Älypuhelimeen ladattava ilmainen Anti mosquito -sovellus pyrkii puolestaan pelottelemaan hyttysiä äänitaajuuksilla.
Toisaalta jos hyttysongelman ottaa kovin tosissaan ja rahaa on kuin roskaa, lähes tonnin arvoinen laite Mosquito Magnet Independence lupaa hyttysettömän alueen jopa muutamalle hehtaarille.

Lue myös:

Hyttysen elämä ja teot - tiesitkö tämän hyttysestä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla