Kodin Kuvalehden kysely paljasti, keitä KK:n Facebook-kaverit ovat, missä he lomailevat ja mikä on heidän lempivärinsä.

KK:n Facebook-päivitykset kiinnostavat erityisesti naisia: peräti 96 prosenttia KK:n kavereista Facebookissa on naisia ja vain neljä prosenttia miehiä. Nämä tiedot käyvät ilmi Facebookin kävijätiedoista.

Kävijätiedoista selviää, että KK:n FB-fani on hyvää keski-ikää. Puolet kavereista on alle 45-vuotiaita, joka viides alle 35-vuotias

Kaikkein suurin yksittäinen ikäryhmä kavereista ovat 35–44-vuotiaat, joita faneista on 31 prosenttia.

Hiukan vanhemmat eli 45–54-vuotiaat ovat myös hyvin edustettuina: ikäryhmään kuuluu KK:n kavereista neljännes.

Terveisiä sinne toimistoon!

Jos KK:n FB-seuraajan tyypittäisi yhteen hahmoon, siitä tulisi tällainen: hän on parisuhteessa, hänellä on kaksi lasta, hän asuu Helsingissä ja käy töissä toimistossa. Paljon muitakin ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia on ihanassa yhteisössämme: Joka neljännellä on kolme tai useampia lapsia ja yhtä monella ei ole lapsia lainkaan. Joka viides on sinkku, ja pieni osa on parisuhteessa, mutta asuu yksin.

Kokopäivätöissä käy KK:n facekavereista hiukan yli puolet. Osa-aikatöitä tekee joka kymmenes ja yhtä moni on päässyt eläkkeelle. 

53 kaveria asuu Australiassa

Suurin osa KK:n FB-päivityksiä lukevista asuu tietysti Suomessa. Ulkomaillakin KK:n kavereita asuu: eniten Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. 53 kaveria asuu Australiassa, 12 Thaimaassa ja 14 Brasiliassa.

Toimitus ilahtui kuullessaan, että yhdeksän kymmenestä KK:n kaverista käy Facebookissa monta kertaa päivässä.

Lukevia liikkujia

Mutta mitä kaikkea muuta KK:n Facebook-kaverit tekevät kuin lukevat KK:n postauksia? Vaikka mitä! Se selvisi kyselystä, johon osallistui melkein 400 FB-fania.

Kolme neljästä harrastaa lukemista ja kaksi kolmesta liikuntaa. Lähes joka toinen harrastaa myös matkustelua, kokkausta tai käsitöitä. Suosittuja ovat lisäksi sisustaminen ja valokuvaaminen.

Melkein joka toinen vastaaja kertoi viihtyvänsä kesämökillä. Puolet vastaajista kertoi, että heillä ei ole kesämökkiä. Muutama ihminen omistaa kesämökin, mutta ei viihdy siellä.

Ylivoimaisesti suosituin maa lomailuun on KK:n Face-kaverien keskuudessa Suomi. Kymmenesosa lomailee mieluiten Kreikassa ja yhtä moni Espanjassa.

Kyselyyn vastanneiden suosikkipaikkoja noin muuten ovat metsä ja sauna.

Rantaloma tai lottovoitto

Kysyimme myös, mistä kaverimme unelmoivat. Unelmia löytyi valtavasti rantalomista lottovoittoon ja terveeseen loppuelämään. Ajan kuva lienee, että moni unelmoi myös vakituisesta työpaikasta tai oman työpaikkansa säilyttämisestä.

Ja vielä: kyselyssä paljastui myös KK:n kaverien lempiväri. Arvaatko? 

Se on sininen.

Hyvä, lämmin ja hellä oli mieli jokaisen, kun Helsingin Sanomatalon Mediatorilla vietettiin monen hyvän asian merkeissä Joulu jokaiselle -tapahtumaa.

Kodin Kuvalehti oli mukana järjestämässä kaikille avointa Joulu jokaiselle -tapahtumaa, jolla tarjottiin tilaisuus antamiseen ja saamiseen monella tavalla. HelsinkiMissio oli kertomassa tavoistaan vähentää ikäihmisten ja lapsiperheiden yksinäisyyttä, Hope ry vastaanottamassa tavaraa, jota tuotiin joululahjoiksi vähävaraisiin lapsiperheisiin.

Hyvien tekojen lisäksi kuultiin upeaa joulumusiikkia, jota esittivät Mikko Harju, Ilta, Sibelius-lukion Tyttökuoro sekä tuore Tähdet, tähdet -kilpailun voittaja Elias Kaskinen.

Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.
Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.

Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!
Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!

Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.
Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.

Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.
Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.

Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.
Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.

Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.
Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.

Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.
Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.

Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.
Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.

Miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen saa ihmisen tuntemaan itsensä kunnottomaksi?

Voi ei, taas on SE päivä vuodesta.

Kunnon ihmiset ovat kirjoittaneet joulukortit viimeistään viime viikonloppuna. He postittavat ne viimeistään tänään. Hyräilevät jouluyöjuhlayötä samalla, kun kopsauttavat kortit laatikkoon.

Minä kunnoton olen hankkinut vasta listallisen joulupostimerkkejä. Jos päässä ylipäänsä soi jokin joululaulu, niin sitten se, jossa ihmetellään, missä joulukorttilista viimevuotinen, mä tänne laatikkooni aivan varmaan talteen panin sen. Kun se olisikin joulukorttihuolistani suurin.

Miksi, oi miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen aiheuttaa niin paljon syyllisyyttä? Pohdimme asiaa parin muun kunnottoman kanssa. Päädyimme yhdessä siihen, että jokavuotinen joulukorttisouvi saa meidät tuntemaan vähintään kuudenlaista syyllisyyttä.

1. Jos päätän olla lähettämättä korttia jollekulle,

saan sitäkin varmemmin kortin häneltä. Tilanteen ratkaisemiseksi on vain huonoja vaihtoehtoja:

a) Lähetän hänelle kortin ykkösmerkillä, jolloin hän arvaa, etten aikonutkaan lähettää hänelle korttia.

b) Jätän kortin lähettämättä, jolloin hän todennäköisesti ei lähetä minulle korttia enää ensi vuonna mutta loukkaantuu tänä vuonna.

c) Lähetän hänelle joulutervehdyksen tekstiviestinä jouluaattona ja toivon hänen kuvittelevan, että juuri sillä tavalla minä aioinkin lähettää joulutervehdykset.

2. Jos lähetän kortin jollekulle, joka ei lähetäkään korttia minulle,

saatan hänet kiusalliseen tilanteeseen (ks. edellinen kohta).

3. Jos ostan ajoissa halvat joulumerkit, 

huomaan taas kerran, että halpojen postimerkkien viimeinen postituspäivä oli eilen. Ei muuta kuin ostamaan täyshintaisia merkkejä.

Syyllisyyden aihe: kehno taloudenpito.

4. Jos halvat postimerkit jäävät käyttämättä,

en osaa päättää, mitä teen niillä. Nolottaa käyttää niitä ensi vuonna, kun on tänä vuonna joutunut lähettämään kortit täyteen hintaan.

Yhtä noloa on, jos niitä yrittää kuluttaa myöhemmin muihin kortteihin. Hyvää pääsiäistä, lukee kortissa, ja sen yläreunassa on joulupostimerkki ja rivi 10 sentin merkkejä.

5. Jos lähetän ihania (ja kalliita) joulukortteja,

itse saan vain tylsiä kortteja, joita ei viitsisi millään ripustaa esille.

Tiedän tiedän, ajatus on tärkein. Silti käy mielessä, että miksen pitänyt kivoja (ja kalliita) korttejani itse. Sitten taas tunnen syyllisyyttä siitä ajatuksesta.

6. Jos päätän olla lähettämättä kortteja ollenkaan,

posti tuo minulle joka päivä lisää toisten itse askartelemia tai muuten vain ajatuksella hankkimia taideteoksia. Näyttelen, ettei tunnu missään.

Kieriskeltyäni koko joulun syyllisyydessä sorrun lähettämään kortteja tapaninpäivänä halvoilla merkeillä, jotta näyttäisi, että posti on ne hukannut.

Sitten kieriskelen taas syyllisyydessä, kun mietin, joutuvatko vastaanottajat nyt lunastamaan kortit, kun niissä ei ole tarpeeksi postimerkkejä.