Kodin Kuvalehden kysely paljasti, keitä KK:n Facebook-kaverit ovat, missä he lomailevat ja mikä on heidän lempivärinsä.

KK:n Facebook-päivitykset kiinnostavat erityisesti naisia: peräti 96 prosenttia KK:n kavereista Facebookissa on naisia ja vain neljä prosenttia miehiä. Nämä tiedot käyvät ilmi Facebookin kävijätiedoista.

Kävijätiedoista selviää, että KK:n FB-fani on hyvää keski-ikää. Puolet kavereista on alle 45-vuotiaita, joka viides alle 35-vuotias

Kaikkein suurin yksittäinen ikäryhmä kavereista ovat 35–44-vuotiaat, joita faneista on 31 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hiukan vanhemmat eli 45–54-vuotiaat ovat myös hyvin edustettuina: ikäryhmään kuuluu KK:n kavereista neljännes.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terveisiä sinne toimistoon!

Jos KK:n FB-seuraajan tyypittäisi yhteen hahmoon, siitä tulisi tällainen: hän on parisuhteessa, hänellä on kaksi lasta, hän asuu Helsingissä ja käy töissä toimistossa. Paljon muitakin ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia on ihanassa yhteisössämme: Joka neljännellä on kolme tai useampia lapsia ja yhtä monella ei ole lapsia lainkaan. Joka viides on sinkku, ja pieni osa on parisuhteessa, mutta asuu yksin.

Kokopäivätöissä käy KK:n facekavereista hiukan yli puolet. Osa-aikatöitä tekee joka kymmenes ja yhtä moni on päässyt eläkkeelle. 

53 kaveria asuu Australiassa

Suurin osa KK:n FB-päivityksiä lukevista asuu tietysti Suomessa. Ulkomaillakin KK:n kavereita asuu: eniten Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. 53 kaveria asuu Australiassa, 12 Thaimaassa ja 14 Brasiliassa.

Toimitus ilahtui kuullessaan, että yhdeksän kymmenestä KK:n kaverista käy Facebookissa monta kertaa päivässä.

Lukevia liikkujia

Mutta mitä kaikkea muuta KK:n Facebook-kaverit tekevät kuin lukevat KK:n postauksia? Vaikka mitä! Se selvisi kyselystä, johon osallistui melkein 400 FB-fania.

Kolme neljästä harrastaa lukemista ja kaksi kolmesta liikuntaa. Lähes joka toinen harrastaa myös matkustelua, kokkausta tai käsitöitä. Suosittuja ovat lisäksi sisustaminen ja valokuvaaminen.

Melkein joka toinen vastaaja kertoi viihtyvänsä kesämökillä. Puolet vastaajista kertoi, että heillä ei ole kesämökkiä. Muutama ihminen omistaa kesämökin, mutta ei viihdy siellä.

Ylivoimaisesti suosituin maa lomailuun on KK:n Face-kaverien keskuudessa Suomi. Kymmenesosa lomailee mieluiten Kreikassa ja yhtä moni Espanjassa.

Kyselyyn vastanneiden suosikkipaikkoja noin muuten ovat metsä ja sauna.

Rantaloma tai lottovoitto

Kysyimme myös, mistä kaverimme unelmoivat. Unelmia löytyi valtavasti rantalomista lottovoittoon ja terveeseen loppuelämään. Ajan kuva lienee, että moni unelmoi myös vakituisesta työpaikasta tai oman työpaikkansa säilyttämisestä.

Ja vielä: kyselyssä paljastui myös KK:n kaverien lempiväri. Arvaatko? 

Se on sininen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla