Puistossakin kannattaa Lontoon-matkalla poiketa. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kivempaa siellä on viettää vaikka piknikkiä!
Puistossakin kannattaa Lontoon-matkalla poiketa. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kivempaa siellä on viettää vaikka piknikkiä!

Katso Lontoon hauskimmat käyntikohteet nuoren väen seurassa! Kokosimme myös shoppailu- ja ruokapaikkoja, joissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.

Valloita yläilmat

London Eye -maailmanpyörään on usein pitkät jonot, mutta vähintään yhtä hauska tapa ihailla maisemia on ylittää Thames-joki köysiradalla. Hintakaan ei huimaa päätä, sillä Emirates Air Line on osa Lontoon joukkoliikennettä ja maksaa vain muutaman punnan.

Edestakainen reissu joen yli kestää reilut parikymmentä minuuttia. Sen aikana saa hienot näkymät Canary Wharfin bisnesalueelle, olympiapuistoon, O2-konserttiareenalle ja Cityn lentokentälle.

Leikin aika

Keskustan paras leikkipaikka on prinsessa Dianan muistolle omistettu leikkipuisto Kensington Gardensissa. Aidatussa puistossa on oma alue pikkulapsille, hieno merirosvolaiva vähän isommille, vesileikkialue kuumien kelien varalle ja istuskelupaikkoja evästaukoja varten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jätskit ja pikkupurtavat voi ostaa kioskista. Erityisplussan puisto ansaitsee siisteistä vessoista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen hauska keskustan kiipeilypaikka sijaitsee London Eye -maailmanpyörän vieressä.

3 x shoppailua

1. Maailman suurimpiin lelukauppoihin kuuluva Hamleys on aina lapsiperheiden listalla, mutta sen lisäksi kannattaa muistaa Euroopan suurin Disney Store. Jos ostelu väsyttää, alakerrassa voi istahtaa kurpitsavaunuihin. 350–352 Oxford Street

2. Verkkareihin pukeutuva teini tuhlaa matkabudjettinsa mielellään Nike Townissa Oxford Streetin ja Regent Streetin kulmauksessa. Jo rakennus on vaikuttava ja valikoimat valtavat. Kaupan oma DJ soittaa shoppailijoille. 236 Oxford Street

3. Kuhisevasta ja sokkeloisesta Camden Marketista löytyy jotain jokaiselle. Markkinoilla on antiikkia ja rihkamaa, vaatetta ja koruja, leluja ja kenkiä. Ruokakojuista saat lounaan ja makeannälkään vaikka herkulliset, juuri tehdyt churro-munkit tai kuppikakut.

Ruokaa ja pian!

1. Tv-kokki Jamie Oliverin ketjuravintola Jamie’s Italian on mutkaton ja järkevän hintainen ruokapaikka, jonka valikoimaan kuuluvat hyvät hampurilaiset, pizzat ja pastat. Listalla on luomua ja lastenannoksissa hauskat purkkisalaatit. Kun lataat ravintolan applikaation, saat tarjouksia ja voit tehdä helposti pöytävarauksen. 

2. Libertyn tavaratalo 1920-luvulta on nähtävyys jo itsessään ja sen kello viiden iltapäivätee skonsseineen ja leipineen herkullinen kokemus. Hinta-laatusuhde on mainio ja palvelu ripeää ja ystävällistä. Sievät tarjoiluastiat ovat tavaratalon valikoimista. Ravintola ei ota varauksia.

3. London Bridgen päässä sijaitseva Borough Market on Lontoon ruokamarkkinoista tunnetuin. Hulinaa ja torikauppiaiden myyntiponnistuksia on hauska seurata, vaikka kaikkea houkuttavaa ei millään jaksa maistaa. Macaron siellä, curryannos tuolla ja ehkä vielä tuoreeltaan surautettava smoothie päälle, niin nälkä on taltutettu helposti ja kohtuuhinnalla. 

Elisabetin jalanjäljillä

The Crown -tv-sarjan tuoreet jaksot Netflixistä katsottuaan tekee mieli nähdä paikat, joissa oikea, salaperäinen kuningatar liikkuu. Buckinghamin palatsin edustustiloihin pääsee tutustumaan vain kesäisin, mutta kruununjalokivet ovat esillä Towerin linnassa aina, kun eivät ole monarkkien käytössä.

Royal Mews -talleilla pääsee ihailemaan upeita kuninkaallisia vaunuja, joilla Elisabet II perheineen ajelee merkkipäivinään.

Kurkistus velhomaailmaan

Velhopoika Harry Potter herää eloon Lontoon liepeillä sijaitsevalla Warner Bros. studiolla, missä sarjan kahdeksan elokuvaa on suurilta osin tehty. Synkkä komero portaiden alla, Tylypahkan koulun hätkähdyttävä juhlasali ja kuolonsyöjien karmaiseva illallispöytä ovat yhtä vaikuttavia kuin J. K. Rowlingin kirjoissa.

Ravintola myy kermakaljaa ja kauppa lukemattomia erilaisia taikasauvoja. Kierrokselle kannattaa varata ainakin nelisen tuntia aikaa ja liput hyvissä ajoin kotoa käsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla