Kännykän kamerasta on hyötyä moneen muuhunkin asiaan kuin kivojen hetkien tallentamiseen. Ota kuva, ja säästät aikaa, rahaa ja hermoja!

1. Tallenna auton paikka parkkihallissa.

Missä ihmeessä auto on? Suuressa parkkihallissa on monta sisäänkäyntiä ja autojen rivit näyttävät ihmeen samanlaisilta. Kuvaa kauppaan lähtiessä se C3, joka lukee autosi kohdalla seinässä. Vältät pakokaasujen seassa hortoilun.

2. Kuvaa jääkaapin sisältö.

Ennen kuin lähdet ruokaostoksille, ota kuva siitä, mitä jääkaapissa tällä hetkellä majailee. Siirtele ruuat ensin toistensa takaa näkyviin. Vältät ostoslistan kirjoittamisen etkä osta turhaa.

3. Valokuvaa hotellisi.

Ulkomaanmatkalla joudut usein ympäristöön, jossa et entuudestaan tunnista mitään maamerkkejä. Lontoon kaltaisissa suurkaupungeissa talotkin voivat tietyllä alueella muistuttaa toisiaan. Saatat ajatella, että löydät kyllä hotellisi, mutta iltahämärässä se ei ehkä olekaan helppoa. Kuvasta voit tarkistaa, mistä ovesta pitikään mennä sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Ota kuva lainaajasta.

Oletko kyllästynyt miettimään, kuka lainasi sinulta kirjan tai kenellä ruuvinvääntimesi on lainassa jo toista vuotta? Ala ottaa lainaajasta kuva esineen kanssa. Perustele kuvan ottamista humoristisesti huonolla muistillasi. Lainaajakin saattaa muistaa palauttamisen paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kuvaa ruuhkaan mennessä lapsesi.

Kuulostaa ehkä kamalalta, mutta lapset voivat oikeasti joutua hukkaan ihmisvilinässä. Vaikka aiotkin pitää lapsistasi huolta, ota heistä kaiken varalta kuva, jotta voit tarvittaessa näyttää, millaiset vaatteet heillä on päällään. 

6. Ota kuva ehjästä ennen purkamista.

Jos joudut purkamaan jotain, missä on monta erillistä osaa, ota kuva siitä ensin kokonaisena ja vielä purkamisen eri vaiheissa. Näin helpotat osien laittamista takaisin paikoilleen. Toimii esimerkiksi lavuaarin alla olevaa putkea irrotellessa.

7. Kuvaa sopivat vaatekoot.

Unohdatko aina, mikä farkkukoko sinulle sopii? Kun löydät sopivat, ota kuva niissä olevasta kokolappusesta. Sama pätee rintaliiveihin ja muihin vaatteisiin, joista joudut aina arpomaan sopivaa kokoa. 

8. Tallenna kotisi värit.

Kun etsit kaupasta kotisi sohvaan sopivaa seinäväriä tai sängynpeitteeseen rimmaavia tyynyjä, nappaa kotona kuva paikasta, johon värin pitää sopia. Kuvan avulla on helpompi tehdä kaupassa ostoksia.

9. Pyydä kuvia onnistuneesta kampauksesta.

Jos kerrankin olet tosi tyytyväinen kampaajalta palattuasi, pyydä puolisoasi ottamaan tai ota itse peilin kautta kuvia hiuksistasi. Kuvaa ne joka puolelta ja näytä kuvat seuraavan kerran, kun menet eri kampaajalle. Et joudu sössöttämään selitystä sille, millaisen mallin haluat.

Lähteet: brightnest.com, diply.com

 

Hei Vierailija, miten niin naisille tehty lista? Ovatko naiset mielestäsi jotenkin avuttomampia kuin miehet? Ulkomailla netin käyttäminen tulee helposti erittäin kalliiksi, joten itse ainakin vältän kännykän karttasovelluksen käyttämistä. Se kun minun luurissani toimii netissä.

  • ylös 10
  • alas 5
Kirsin kirjanurkka -blogi

Kun omistaa ihan varteenotettavan kirjahyllyn täynnä kirjoja ja hankkii kirjoja mistä tahanssa aina kun voi, kuten kirjamessuilta tai kirpputoreilta ja antikvariaateista, vaanii alituisesti vaara, että ostaa jo lukemansa tai ainakin ostamansa kirjan. Millään ei voi muistaa kaikkia, mitä hyllyssä on! Apuna on ainakin keskeisten kokoelman kohtien valokuvat kännykässä! Testattu viimeksi Helsingin kirjamessuilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla