Kännykän kamerasta on hyötyä moneen muuhunkin asiaan kuin kivojen hetkien tallentamiseen. Ota kuva, ja säästät aikaa, rahaa ja hermoja!

1. Tallenna auton paikka parkkihallissa.

Missä ihmeessä auto on? Suuressa parkkihallissa on monta sisäänkäyntiä ja autojen rivit näyttävät ihmeen samanlaisilta. Kuvaa kauppaan lähtiessä se C3, joka lukee autosi kohdalla seinässä. Vältät pakokaasujen seassa hortoilun.

2. Kuvaa jääkaapin sisältö.

Ennen kuin lähdet ruokaostoksille, ota kuva siitä, mitä jääkaapissa tällä hetkellä majailee. Siirtele ruuat ensin toistensa takaa näkyviin. Vältät ostoslistan kirjoittamisen etkä osta turhaa.

3. Valokuvaa hotellisi.

Ulkomaanmatkalla joudut usein ympäristöön, jossa et entuudestaan tunnista mitään maamerkkejä. Lontoon kaltaisissa suurkaupungeissa talotkin voivat tietyllä alueella muistuttaa toisiaan. Saatat ajatella, että löydät kyllä hotellisi, mutta iltahämärässä se ei ehkä olekaan helppoa. Kuvasta voit tarkistaa, mistä ovesta pitikään mennä sisään.

4. Ota kuva lainaajasta.

Oletko kyllästynyt miettimään, kuka lainasi sinulta kirjan tai kenellä ruuvinvääntimesi on lainassa jo toista vuotta? Ala ottaa lainaajasta kuva esineen kanssa. Perustele kuvan ottamista humoristisesti huonolla muistillasi. Lainaajakin saattaa muistaa palauttamisen paremmin.

5. Kuvaa ruuhkaan mennessä lapsesi.

Kuulostaa ehkä kamalalta, mutta lapset voivat oikeasti joutua hukkaan ihmisvilinässä. Vaikka aiotkin pitää lapsistasi huolta, ota heistä kaiken varalta kuva, jotta voit tarvittaessa näyttää, millaiset vaatteet heillä on päällään. 

6. Ota kuva ehjästä ennen purkamista.

Jos joudut purkamaan jotain, missä on monta erillistä osaa, ota kuva siitä ensin kokonaisena ja vielä purkamisen eri vaiheissa. Näin helpotat osien laittamista takaisin paikoilleen. Toimii esimerkiksi lavuaarin alla olevaa putkea irrotellessa.

7. Kuvaa sopivat vaatekoot.

Unohdatko aina, mikä farkkukoko sinulle sopii? Kun löydät sopivat, ota kuva niissä olevasta kokolappusesta. Sama pätee rintaliiveihin ja muihin vaatteisiin, joista joudut aina arpomaan sopivaa kokoa. 

8. Tallenna kotisi värit.

Kun etsit kaupasta kotisi sohvaan sopivaa seinäväriä tai sängynpeitteeseen rimmaavia tyynyjä, nappaa kotona kuva paikasta, johon värin pitää sopia. Kuvan avulla on helpompi tehdä kaupassa ostoksia.

9. Pyydä kuvia onnistuneesta kampauksesta.

Jos kerrankin olet tosi tyytyväinen kampaajalta palattuasi, pyydä puolisoasi ottamaan tai ota itse peilin kautta kuvia hiuksistasi. Kuvaa ne joka puolelta ja näytä kuvat seuraavan kerran, kun menet eri kampaajalle. Et joudu sössöttämään selitystä sille, millaisen mallin haluat.

Lähteet: brightnest.com, diply.com

 

Kirsin kirjanurkka -blogi

Näillä 9 tavalla kännykän kamera helpottaa arkeasi

Kun omistaa ihan varteenotettavan kirjahyllyn täynnä kirjoja ja hankkii kirjoja mistä tahanssa aina kun voi, kuten kirjamessuilta tai kirpputoreilta ja antikvariaateista, vaanii alituisesti vaara, että ostaa jo lukemansa tai ainakin ostamansa kirjan. Millään ei voi muistaa kaikkia, mitä hyllyssä on! Apuna on ainakin keskeisten kokoelman kohtien valokuvat kännykässä! Testattu viimeksi Helsingin kirjamessuilla!
Lue kommentti

Hyvä, lämmin ja hellä oli mieli jokaisen, kun Helsingin Sanomatalon Mediatorilla vietettiin monen hyvän asian merkeissä Joulu jokaiselle -tapahtumaa.

Kodin Kuvalehti oli mukana järjestämässä kaikille avointa Joulu jokaiselle -tapahtumaa, jolla tarjottiin tilaisuus antamiseen ja saamiseen monella tavalla. HelsinkiMissio oli kertomassa tavoistaan vähentää ikäihmisten ja lapsiperheiden yksinäisyyttä, Hope ry vastaanottamassa tavaraa, jota tuotiin joululahjoiksi vähävaraisiin lapsiperheisiin.

Hyvien tekojen lisäksi kuultiin upeaa joulumusiikkia, jota esittivät Mikko Harju, Ilta, Sibelius-lukion Tyttökuoro sekä tuore Tähdet, tähdet -kilpailun voittaja Elias Kaskinen.

Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.
Pikkuväelle oli järjestetty mahdollisuus piirtelyyn ja värittämiseen.

Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!
Lahjoituspöytä täyttyi ihanista joululahjoista, joita Hope ry välittää vähävaraisille ja kriisejä kokeneille lapsiperheille. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!

Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.
Laulaja Mikko Harju johdatti yleisön joulutunnelmaan ihanilla joululauluilla.

Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.
Nuorten laulajien heleät naisäänet soivat upeasti Sanomatalon korkeassa tilassa. Sibelius-lukion Tyttökuoro hiljensi yleisön upeilla klassikoilla.

Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.
Jotkut rohkaistuivat istumaan joulupukin syliin.

Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.
Pienimmät vieraat pysyivät äidin sylissä.

Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.
Elias Kaskinen esitti tapahtumassa aivan uutta musiikkiaan, muun muassa uuden biisinsä Haloo.

Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.
Tilaisuuden päätyttyä fanit piirittivät Eliasta. Yhteisselfiet ja nimikirjoitukset olivat kuumaa kamaa.

Miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen saa ihmisen tuntemaan itsensä kunnottomaksi?

Voi ei, taas on SE päivä vuodesta.

Kunnon ihmiset ovat kirjoittaneet joulukortit viimeistään viime viikonloppuna. He postittavat ne viimeistään tänään. Hyräilevät jouluyöjuhlayötä samalla, kun kopsauttavat kortit laatikkoon.

Minä kunnoton olen hankkinut vasta listallisen joulupostimerkkejä. Jos päässä ylipäänsä soi jokin joululaulu, niin sitten se, jossa ihmetellään, missä joulukorttilista viimevuotinen, mä tänne laatikkooni aivan varmaan talteen panin sen. Kun se olisikin joulukorttihuolistani suurin.

Miksi, oi miksi niin herttainen asia kuin joulukorttien lähettäminen aiheuttaa niin paljon syyllisyyttä? Pohdimme asiaa parin muun kunnottoman kanssa. Päädyimme yhdessä siihen, että jokavuotinen joulukorttisouvi saa meidät tuntemaan vähintään kuudenlaista syyllisyyttä.

1. Jos päätän olla lähettämättä korttia jollekulle,

saan sitäkin varmemmin kortin häneltä. Tilanteen ratkaisemiseksi on vain huonoja vaihtoehtoja:

a) Lähetän hänelle kortin ykkösmerkillä, jolloin hän arvaa, etten aikonutkaan lähettää hänelle korttia.

b) Jätän kortin lähettämättä, jolloin hän todennäköisesti ei lähetä minulle korttia enää ensi vuonna mutta loukkaantuu tänä vuonna.

c) Lähetän hänelle joulutervehdyksen tekstiviestinä jouluaattona ja toivon hänen kuvittelevan, että juuri sillä tavalla minä aioinkin lähettää joulutervehdykset.

2. Jos lähetän kortin jollekulle, joka ei lähetäkään korttia minulle,

saatan hänet kiusalliseen tilanteeseen (ks. edellinen kohta).

3. Jos ostan ajoissa halvat joulumerkit, 

huomaan taas kerran, että halpojen postimerkkien viimeinen postituspäivä oli eilen. Ei muuta kuin ostamaan täyshintaisia merkkejä.

Syyllisyyden aihe: kehno taloudenpito.

4. Jos halvat postimerkit jäävät käyttämättä,

en osaa päättää, mitä teen niillä. Nolottaa käyttää niitä ensi vuonna, kun on tänä vuonna joutunut lähettämään kortit täyteen hintaan.

Yhtä noloa on, jos niitä yrittää kuluttaa myöhemmin muihin kortteihin. Hyvää pääsiäistä, lukee kortissa, ja sen yläreunassa on joulupostimerkki ja rivi 10 sentin merkkejä.

5. Jos lähetän ihania (ja kalliita) joulukortteja,

itse saan vain tylsiä kortteja, joita ei viitsisi millään ripustaa esille.

Tiedän tiedän, ajatus on tärkein. Silti käy mielessä, että miksen pitänyt kivoja (ja kalliita) korttejani itse. Sitten taas tunnen syyllisyyttä siitä ajatuksesta.

6. Jos päätän olla lähettämättä kortteja ollenkaan,

posti tuo minulle joka päivä lisää toisten itse askartelemia tai muuten vain ajatuksella hankkimia taideteoksia. Näyttelen, ettei tunnu missään.

Kieriskeltyäni koko joulun syyllisyydessä sorrun lähettämään kortteja tapaninpäivänä halvoilla merkeillä, jotta näyttäisi, että posti on ne hukannut.

Sitten kieriskelen taas syyllisyydessä, kun mietin, joutuvatko vastaanottajat nyt lunastamaan kortit, kun niissä ei ole tarpeeksi postimerkkejä.