Sara Peltola ja Elli Laukkanen kokosivat kirjaansa ruokaohjeita vegejuhliin.

Sara Peltola, sinun ja ystäväsi Elli Laukkasen kirja kertoo, kuinka järjestetään onnistuneet juhlat ja kokataan niihin vegaanimenu. Miten innostuit vegaaniruuasta?

Aiemmin vegaanius toi mieleeni papuja ja porkkanaraastetta, mutta sitten näin netissä, kuinka ei-eläinperäisistä aineksista valmistettiin pannukakkuja ja muuta herkullista. Päätin testata vegaaniruokavaliota, ja aloitin kuukauden mittaisen kokeilun. Se sai minut ihastumaan vegaaniruokaan.

Olette järjestäneet vegaanisia brunsseja helsinkiläisessä kahvilassa. Mitä emännöinti opetti?

Ainakin sen, että raaka-aineita ei kannata hakea tukusta ilman autoa. Oli aika kokemus matkustaa metrossa, kun toisessa kädessä roikkui kymmenen kilon säkki perunaa ja toisessa sama määrä punajuuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten vegaaniruoka maistuu sekasyöjille?

Kirjan resepteillä on järjestetty yhdet häät. Vieraina oli myös iäkkäitä ihmisiä, joista moni ei ollut koskaan maistanut vegaaniruokaa. Suurin osa vieraista santsasi moneen kertaan ja kehui tarjoiluja. Osassa kirjamme reseptejä on maininta, että kokeile tätä, jos kasvisruuan makumaailma on vielä vieras. Esimerkiksi tofuresepteillä on hyvä aloittaa.

Mitä kirjanne reseptiä pitää ainakin kokeilla?

Cashew-majoneesia! Se on ylpeydenaiheemme. Kannattaa kokeilla mitä tahansa reseptiä, johon on käytetty sitä.

Vegejuhlat brunsseista häihin (Nemo) antaa vikit erikokoisten porukoiden kestitsemiseen. Kaikki reseptit ovat vegaanisia ja gluteenittomia eikä niissä ole valkoista sokeria.
Vegejuhlat brunsseista häihin (Nemo) antaa vikit erikokoisten porukoiden kestitsemiseen. Kaikki reseptit ovat vegaanisia ja gluteenittomia eikä niissä ole valkoista sokeria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla