KK:n ystävät kertoivat, kenelle olisi syytä vielä perustaa oma vuosittainen juhlapäivä. Katso, ketkä äänestyksen perusteella ansaitsisivat erityistä huomiota!

1. Puolisot

Äänestyksen perusteella parisuhde jyrää, sillä kyselyssä tarjotuista ehdokkaista eniten ääniä saivat puolisot. Liisa ehdotti, että juhlan kunniaksi voisi tarjota jotain hyvää, antaa lämmittäviä lahjoja ja olla yhdessä. Merja muistutti, että "puolisoa pitää ja kannattaa arvostaa".

2. Kiusaamiseen puuttujat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miltei yhtä tärkeänä äänestäjät pitivät merkkipäivää niille ihmisille, jotka uskaltavat puuttua näkemäänsä kiusaamiseen. Ninan mielestä he ovat arjen sankareita. Maarit totesi, että "kiusaamiseen puuttujat ovat rohkeita, hienoja ihmisiä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Hiljaiset

Kolmanneksi kisassa tuli usein unohdettu ryhmä ihmisiä: hiljaiset. Kallen mielestä maan hiljaiset jäävät huomiotta ja ansaitsisivat siksi merkkipäivän.

4. Eläkeläiset, lapset, lemmikit ja sisarukset

Pienempää kannatusta saivat muun muassa eläkeläisten, lasten, lemmikkieläinten ja sisarusten omat päivät. Eläkeläiset olisivat Maijan mielestä juhlistuksen arvoisia, koska "niin monet eläkeläiset ovat yksin eikä juuri kukaan muista heitä".

Isovanhempien päivää vietetäänkin jo vuosittain lokakuussa. Raija ehdotti sille sisältöä: "Nuori perhe voisi järjestää isovanhemmille hemmottelupäivän kylpylään tai hyvätasoiseen lomakeskukseen. Kaikki voisivat myös kokoontua yhteiselle aterialle, joka on pitopalvelun valmistama. Hyvää ohjelmaa ja kivaa yhdessäoloa!"

5. Tädit ja sedät

Tätiä ja setiäkin äänestettiin. Pirkko kertoo: "Tädit, sedät ja enot ovat omassa elämässäni olleet läheisiä vanhempien korvikkeita. Sinä aikana, kun olin lapsi, ei ollut päivähoitoa ja suku oli läheisin auttaja." Tätien ja setien päiväksi ehdotettiin juhlia ulkona ja ravintolapäivän tapaisia piknikkejä.

6. Kiusatut, yksinäiset ja moni muu

Lisäksi Helin mielestä kiusatut olisivat tärkeimpiä heistä, joita pitäisi muistaa. Mainintoja saivat myös yksinäiset, yksinhuoltajat, maanviljelijät ja vähävaraiset ihmiset.

Äänestäjät olivat hyviä keksimään juhlistuksen tapoja, joilla voi ilahduttaa koska tahansa ketä tahansa: Tarjoa kakkukahvit! Nosta lippu salkoon! Vie kukkia! Soita! Halaa! 

Kysely toteutettiin KK:n nettisivuilla ja siihen vastasi 56 ihmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla