Kodin Kuvalehden sisustuskyselyn vastaajat paljastivat, mitä design-asioita löytyy lähes jokaisesta kodista.

Katsele ympärillesi kotona. Olet varmasti sisustanut oman makusi mukaan, persoonallisella otteella.

Saman aikakauden kodit tuppaavat kuitenkin muistuttamaan toisiaan. Se näkyy esimerkiksi design-asioissa. Kodin Kuvalehden sisustuskyselyn tulokset paljastivat joka kodin suosikit.

Nämä on melkein jokaisella:

1. Marimekon verhot

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Peräti 50 % vastaajista tunnusti, että jossakin kodin ikkunassa riippuvat Marimekon verhot. Räiskyvää Unikkoa, klassista Kaivoa tai retrohenkistä Siirtolapuutarhaa, sama se, kunhan merkki on oikea. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Lundian kirjahylly

Toinen suomalaisten ikisuosikki on Lundian kirjahylly. 28 % sisustuskyselyn vastaajista myönsi omistavansa sellaisen. Puuseppä ja keksijä Harald Lindqvistin oivalluksesta 1940-luvulla alkunsa saanut klassikko onkin kätevyydessään vailla vertaa. Sen voi purkaa ja rakentaa uudelleen moneen eri tilaan, sitä voi muokata ja laajentaa mielensä mukaan, se kestää hämmästyttävän määrän painoa.

3. Block-lamppu

Kolmas suomalaisen kodin klassikkoasia on Block-lamppu. 18 % sisutuskyselyyn vastanneista paljasti, että sellainen löytyy kotoa. Block-valaisin koostuu kahdesta valetusta lasitiilestä, joiden sisään on hiekkapuhallettu lampun muotoinen syvennys. Harri Koskinen suunnitteli pelkistetyn lampun vuonna 1996, ja se on saanut arvostusta myös maailmalla. Block on kuulunut New Yorkin Modernin taiteen museon pysyvään kokoelmaan vuodesta 2000 asti.

Mutta tämä ani harvalla:

On kuitenkin myös sellaisia design-esineitä, joita ihan joka jamppa ei välttämättä tunnista tai ainakaan omista. Ilmari Tapiovaara suunnitteli Artekille Mademoiselle-keinutuolin vuonna 1956. Suunnittelun lähtökohtana oli perinteinen suomalainen pinnatuoli. Mademoisellen yleistymistä lienee rajannut sen hulppea hinta - ihanuudesta saa pulittaa yli tuhat euroa. Kodin Kuvalehden sisustuskyselyyn vastanneista sellaisen oli hankkinut kotiinsa vain yksi sadasta.

Lähde: Kodin Kuvalehden sisustuskysely, johon osallistui 564 vastaajaa.

Juttua on korjattu klo 14.25. Lundia ei ole koivua, kuten alkuperäisessä tekstissä väitettiin.

Lundian Lotta

Lotta Lundialta täällä hei :)

Lundia Classic tehdään suomalaisesta massiivimännystä, ei koivusta.

Kiva artikkeli; harmi että otsikko on vähän negatiivinen, vaikka näistä kaikista upeista tuotteista ja brändeistä puhutaan kauniisti?

  • ylös 12
  • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla