Kummitteleeko sinunkin työpaikallasi salaperäinen Joku Muu, joka lässäyttää työintosi? On aika haudata moinen otus ja ottaa vastuu työn ilosta itse, julistaa professori Marja-Liisa Manka.

Työnilo saa eurot kilisemään.

Työn ilo ei ole pehmoa akkainhöpinää. Koska työntekijät eivät viihdy työpaikallaan, yrityksiltä haaskautuu miljardeja euroja. Se on kova fakta. Jos ilo katoaa, yritys ei voi menestyä. Uusin teknologia tai huippuunsa viritetty automaatio ei riitä. Vasta kun työntekijät innostuvat työstään, eurot kilisevät kassaan.

Tutkimusten mukaan työn ilo ei synny titteleistä tai palkankorotuksista, vaan siitä, että ihminen tuntee olevansa tarpeellinen. Hänellä on sananvalta omaan työhönsä ja työkaverit, joiden kanssa huvittaa kahvitella. Suomalaisissa elää sitkeä uskomus siitä, että jos ihminen nauraa, ei synny tulosta. Se on vaarallinen väärinkäsitys.

Oivalla oma osuutesi.

Kun työpaikalla on huono ilmapiiri, on tapana syyttää Jotain Muuta. Tämä hirmuinen Joku Muu antaa ankeita työtehtäviä, ei kannusta, jättää kopiokoneen täyttämättä ja juo törkeästi viimeisen tilkan yhteisestä kahvipannusta. Ehdotan, että työpaikoilla järjestetään hautajaiset tälle kaikkien niin rakastamalle Jollekin Muulle. Sen jälkeen hommat alkavat sujua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oivalla, että vastuu työn ilosta on sinulla. Kukaan muu ei tiedä puolestasi, miten sinut saa voimaan hyvin. Voit vaikuttaa ilmapiiriin omalla käytökselläsi: tervehdi, varaa aikaa höpöttelyyn kahvihuoneessa, kiitä ja kehu työkaveriasi, pomoasikin. Ilman huomionosoituksia tunnelma lässähtää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanki hurmaavaa stressiä.

Stressi tekee ihmiselle hyvää. Se panee meidät liikkeelle! Elämä ilman ponnisteluja on ikävää, sillä siitä puuttuu hurma. Tosin jos hyvää stressiä on liikaa, se muuttuu huonoksi. Hälytysmerkit on helppo tunnistaa: alat heräillä aamuöisin, edellä ajava auto tuntuu matelevan liian hitaasti, hissit kulkevat liian hitaasti ja tietokone käynnistyy liian hitaasti. Hyvä stressi antaa energiaa, paha vie sitä.

Ihmistä ei voi ladata kesälomalla seuraavaksi vuodeksi. Jotta stressi pysyisi hyvänä, siitä on palauduttava viikoittain. Ihannetilanne työpaikalla ei ole se, ettei ongelmia olisi lainkaan. On ihanaa, että on ongelmia, ilman niitä töissä olisi hirvittävän tylsää! Tarvitsemme mielihyvää, jota pulmien ratkomisesta saamme.

Puhu pomollesi.

Esimiehen vastuulla on huolehtia, että työt sujuvat. On väärin kuvitella, että pomo on syyllinen kaikkeen. Hyvä johtaminen on vastavuoroista. Jokainen työntekijä vaikuttaa johtamiseen olemalla aktiivinen tai passiivinen, valittamalla tai olemalla valittamatta, etsimällä ongelmiin ratkaisuja tai muhittamalla niitä yksin.

Esimiehellä voi olla 60 alaista, eikä hän voi aina tietää, mitä kullekin kuuluu. Jokaisella meistä on velvollisuus ottaa puheeksi asiat, jotka vaivaavat.

Pidä itsestäsi huoltokirjaa.

Autosta pidetään huoltokirjaa, ihmisestä ei. Kannattaisi pitää! Itse olen pitänyt huoltokirjaa jo 20 vuotta. Kirjaseni on pieni vihko, jonka sivuille merkitsen tavoitteeni joka vuoden alussa. Kirjaan ylös, mikä elämässäni on hyvin ja mikä rempallaan.

Huoltokirja on täynnä unelmiani, jotka ovat täyttyneet vuosien varrella: väitöskirja, kirjaprojekti, kuntoilun aloittaminen... Tämän vuoden alussa kirjoitin, että haluan tehdä enemmän kaikkea kivaa, kutoa kankaita ja olla mökillä mieheni kanssa. On hassua, jos juoksen ympäri Suomea luennoimassa hyvinvoinnista, mutta voin itse huonosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla