Venähtikö työpäivä taas kerran? Ole tarkkana, sillä ylipitkät työviikot lisäävät muun muassa sydänkohtauksen ja masennuksen riskiä.

Tuntuuko, että työpäivälle on vaikea laittaa pistettä? Että vielä pitäisi saada valmiiksi tämä ja tuo? Ja että olet taas kerran kököttänyt pöytäsi ääressä ihan liian pitkään? Satunnainen ylityö ei vahingoita, mutta jatkuva kynttilän polttaminen molemmista päistä kostautuu helposti. Tässä viisi syytä siihen, miksi liiallinen työnteko ei kannata.

1. Se rasittaa sydäntä

Lancet Medical Journalissa julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan yli 55 työtunnin viikko lisää sydänkohtauksen todennäköisyyttä noin kolmanneksen. Tarkkaa syytä riskin kohoamiseen ei tiedetä, mutta tutkijat uskovat, että se johtuu stressin lisääntymisen, liikunnan vähentymisen ja yöunien lyhentymisen yhtälöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Se synkistää mielen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Työn ja vapaan ihanteellinen suhde on yksilöllinen, mutta tutkimukset osoittavat, että elämä jatkuvasti ylityöllistettynä ja yliväsyneenä heijastuu sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen. Todennäköisyys sairastua masennukseen kasvaa.

3. Se laskee työtehoa

Pitkä ylityökierre johtaa siihen, että tehokkuutesi työssä laskee. Jos työpäivä venyy iltaan, seuraavan työpäivän teho laskee. Mitä väsyneempi, stressaantuneempi ja ylikuormitetumpi ihminen on, sitä vaikeampaa hänelle on järkevä ajanhallinta. Väsyneenä myös negatiiviset tunteet hiipivät pintaan helposti ja työstä koituva ilo vähenee.

4. Se sairastuttaa

Sanomattakin on selvää, että jos olet koko ajan väsynyt, kehosi immuunijärjestelmä ja puolustusmekanismit ovat koetuksella. Oletko jatkuvasti flunssan kourissa? Piinaavatko pöpöt? On ehkä syytä tarkastella viikottaista työtuntimäärää kriittisesti.

5. Se varastaa aikaasi

Ihmisen onnellisuudelle on välttämätöntä, että hän saa tehdä asioita, jotka tuntuvat hyvältä. Yksi nauttii lenkistä, toinen joogatunnista, kolmas ajan viettämisestä lasten kanssa tai lukemisesta. Yhden tutkimuksen mukaan jokainen tarvitsee noin seitsemän tuntia omaa aikaa päivässä - eikä siihen lasketa nukkumista. Muista, että jokainen työpaikalla vietetty ylimääräinen hetki on pois siitä ajasta, jota tarvitset ollaksesi onnellinen.

 

Lähde: redonline

 

Kysely

Teetkö usein ylitöitä?

Kyllä.
Kyllä.
65.8%
En.
En.
26.8%
Minulla ei tällä hetkellä ole töitä.
Minulla ei tällä hetkellä ole töitä.
7.3%
Ääniä yhteensä: 82
Vierailija

Täyden työpäivän lisäksi matkoihin kuluu kolme tuntia. Työssäkäyntialueen kilometri raja on liian suuri ja vielä pahemmaksi menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla