Pitkän pohdinnan jälkeen ystäväni halusikin äidiksi ja yllättyi.

Minusta on hyvä, että ihminen jättää lapset tekemättä, jos hän tietää, ettei hänelle ole voimavaroja tai tahtoa tasapainoiseen vanhemmuuteen. Toisaalta vanhemmuus voi yllättää positiivisesti.

Minulla on ystävä, joka oli vuosia ehdottomasti sitä mieltä, ettei halua lapsia. Hän koki oman elämänsä mielekkääksi ja ajatteli, että lapset pilaisivat sen.

Jossain vaiheessa biologinen kello alkoi kuitenkin tikittää, ja pitkän pohdinnan jälkeen ystäväni päätti miehensä kanssa kuitenkin haluta lapsia. Nyt heillä on kaksi lasta, ja ystäväni on tavattoman onnellinen lapsistaan ja perhe-elämästään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Äitimyytti on totta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Parempi myöhään kuin ei milloi...

Juuri näin ? Olin nuorena varma siitä etten hankkisi lapsia. Pidin kyllä muiden lapsista mutta en ajatellut pystyväni tarjoamaan tasapainoista kotia lapsilleni. Syynä riittämättömyyden tunteeseeni oli oma vaikea lapsuus epätasapainoisen äitini kanssa. Rakensin innolla uraa, kunnes yli nelikymppisenä tapasin miehen joka halusi perheen kanssani. Koska uraputkeni oli sillä hetkellä todella huono, ajattelin elämästä löytyvän ehkä muitakin. Olen nyt kahden ihanan teinin äiti ja onnellinen lapsistani.

Kummallinen maailma

En puutu nyt ylikansoitukseen tai vakavaan ja tosin oikeutettuun harkintaan olla hankkimatta lapsia, mutta nykyään kuitenkin lapsia haluavia ihmisiä mollataan. Hyvin monet lastenhankintaa, äitiyttä tai vanhemmuutta koskevat jutut alkavat provosoivan tyyliin otsikoilla: "lapset pilasivat parisuhteen, - elämän" , "huomasin, että lapsia ei "kannattanut" hankkia" jne. - ennemmin kuin että "olemme iloisia ja onnellisia lapsista ja haluamme olla vanhempia" . Ihmisistä jotka tuntevat kaipausta lapsiin, lähes halveksitaan. Vauvat ja ovat ällöjä ja epätrendikkäitä otuksia, aivan kun eivät kuuluisi enää ihmiskuntaan, koska niistä on vaivaa ja ei "voi matkustella" . Vihapuheesta lapsiin (jotka ymmärtävät, että aikuiset eivät arvista heitä) liittyen en ole kuullut kannettavan huolta. Siis kerrankin positiivinen uutinen, voiko uskoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla