Syyttävä sormi kannattaisi kääntää itseensä, jos omasta suusta on päässyt sammakko, lukijamme sanoo.
Syyttävä sormi kannattaisi kääntää itseensä, jos omasta suusta on päässyt sammakko, lukijamme sanoo.

Jos joku loukkaantuu sanoistasi, vika ei ehkä ole hänessä ja hänen herkkähipiäisyydessään, lukijamme muistuttaa.

Eikö mitään saa enää sanoa! Tuon lauseen kuulee nykyään usein. Kysyjä on yleensä loukannut töksäytyksellään toista ihmistä ja päivittelee sitten marttyyrimäisesti tämän herkkähipiäisyyttä. Hänelle ei ilmeisesti ole tullut mieleen, että vika ei ehkä olekaan loukkaantuneessa henkilössä vaan loukkaajassa itsessään.

Tiedoksi siis hänelle, että aika muuttuu ja muuttaa käytöstapoja. Siihen kannattaa sopeutua eikä taistella oikeudestaan töksäytellä mitä sylki suuhun tuo. Jos ennen muka oli asiallista kommentoida vaikkapa toisen ihmisen ulkoista olemusta selän takana ja päin naamaa, niin enää ei ole. Kenenkään ei tarvitse alistua kuulemaan painonsa kommentointia. Miten tämä ihmeellinen tapa on ylipäänsä syntynyt? Mitä ”hyvää tarkoittavat” äidit kuvittelevat saavuttavansa sillä, että ilmoittavat tyttäriensä pulskistuneen sitten viime näkemän?

Älä tarjoa näkemyksiäsi ja neuvojasi, jos niitä ei pyydetä. Se on hyvä ohje, jolla pärjää nykyajassa. Toisten henkilökohtaiseen elämään tuppautumisen aika meni jo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jokainen huolehtii omista asioistaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ajatuksia kirje herätti sinussa? Kommentoi alla keskustelukentässä tai lähetä oma kirjeesi sähköpostilla Ihmisten kesken -palstalle: ihmisten.kesken@sanoma.com

 

Uskon muutokseen

Tuttua huttua! Minä olen ryhtynyt sanomaan näille töräyttäjille, että heidän käytöksensä on loukkaavaa. Eikä kenelläkään ole oikeutta loukata toisia.  Miksi pitää olla ilkeä? Eikö voisi samalla vaivalla olla kiva? Kokeile kuhua kritisoimisen sijasta! Yleensä huomauttelustani on seurannut vastaansanomista, ovat kuulemma vain rehellisiä ja suorapuheisia eikä ole heidän vika jos siitä joku loukkaantuu! Toivottavasti he kuitenkin jäisivät vähän miettimään omaa käytöstään.

Uuden vuoden lupaus

Nimim. "Jokainen huolehtii omista asioistaan", sai minut miettimään asiaa, joka mielestäni kytkeytyy tähän aiheeseen.  Ja se on selän takana puhuminen.  Olen joutunut perhepiirissäni kuuntelemaan väsymykseen asti tätä ilmiötä.  Kuulen, miten toisia ihmisiä arvostellaan oikeastaan jatkuvasti ja siinä ei sanoja säästetä.  Kohteeksi joutuu sukulaiset, poliitikot, ministerit, kaikki mahdolliset.  Yleensä yritän olla kuuntelematta näitä puheita, enkä puutu keskusteluun ollenkaan. Mietin vaan, kuinka nämä arvostelijat jaksavat jauhaa jatkuvasti ja pyörittää samaa levyä. Pääsisi helpommalla kun tosiaan jokainen huolehtisi omista asioistaan. Ei ole kivaa tällainen touhu.  Töksäytellä voi siis päin naamaa tai selän takana, kumpikin tapa on tosi tyhmä.  Pitäisi ajatella, miltä tuntuisi itseltä, kun toinen latelee suoraan loukkauksia. Parannetaanpa tapamme tänä vuonna ja huomioidaan toisemme ystävällisesti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla