Avovaimo ilmoittaa ilman ennakkovaroitusta, että tämä oli tässä. Miten voi enää luottaa kehenkään naiseen tämän jälkeen?

Olemme kaveripiirissäni törmänneet yllättäen toinen toisemme jälkeen samaan tilanteeseen parisuhteessa. Kun olemme vertailleet kokemuksiamme, tuntuu että naiset ovat lukeneet jostain naistenlehdistä samoja lauseita, joilla he sitten yhtäkkiä päättävät parisuhteen.

Minä ja kaverini olemme vähän alle kolmekymppisiä, koulutettuja ja perushyvännäköisiä miehiä. Parisuhde on kestänyt 3-4-5 vuotta, mistä osa ollaan asuttu yhdessä. Sitten ihan puun takaa tyttöystävä sanoo, että haluaa lopettaa seurustelun, koska ”mä en pysty kasvamaan omaksi itsekseni tässä ihmissuhteessa” tai ”tää ihmissuhde rajoittaa mun henkistä kasvua” tai ”mä haluan nyt keskittyä rakentamaan mun uraa”.

Tilanne on tullut täysin yllätyksenä, kun olemme itse alkaneet samaan aikaan miettiä, että voisi alkaa vaikka perustaa perhettä. Lapsen sijaan saamme ilman ennakkovaroitusta ilmoituksen, että tää oli tässä. Mitään keskustelumahdollisuutta ei anneta saati että tyttöystävä lähtisi vaikka pariterapiaan. Tilanne on tyttöystävän taholta pelkkä ilmoitusasia, jonka hän on muhinut mielessään valmiiksi.

Tämmöinen saa aikaan sen, että on iso kynnys alkaa katsella uutta tyttöystävää. Miten voi luottaa kehenkään naiseen, kun tämä, johon on täysillä luottanut, ilmoittaa yhtäkkiä, että sinut on lempattu?

Adam

Vierailija

Lukijan kirje: Kuinka voi enää luottaa?

Tulee väistämättä mieleen, että ehkä entinen tyttöystäväsi on yrittänyt kommunikoida ongelmista kanssasi lukuisia kertoja aiemmin mutta syystä tai toisesta et ole ollut kuulolla. Tai vaikka olisit, hän ei ole kokenut niin. Uskon että usein on niin että suhteen päättävä osapuoli on yrittänyt puhua tyytymättömyydestään, mutta ei ole tuntenut tulleensa todella kuulluksi. Toista ei saisi ikinä pitää niin itsestäänselvyytenä, että kuittaa hänen huolensa suhteen tilasta ajattelemalla että kyllä tuo...
Lue kommentti
Ria Hafren
Seuraa 
Liittynyt17.8.2015

Lukijan kirje: Kuinka voi enää luottaa?

OH-HOH! Olen aivan Ällistynyt SYISTÄ , jotka tyttöystävät ilmoittavat syyksi lemppaamiseen ???? Minut on mies lempannut sanomatta mitään. Toisen kanssa keskustelimme suhteestamme, ja totesimme että olemme liian nuoria mihinkään vakavampaan. Yhden suhteen minä lopetin suhteen sanoen, että olen liian nuori (hän halusi mennä kanssani naimisiin. Minä olin 20 v., hän 22 v.). Aviomiehestäni erosin 30-vuotiaana, koska hän pahoinpiteli minua sekä fyysisesti että psyykisesti. Yhdellekään en ole sanonut...
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti