Ihmisillä on oikeus inhimilliseen elämään, ja siihen tarvitaan työtä.

Laissa sanotaan, että julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä. Käytännössä näin ei ole. Kansanedustajaksi aikovatkaan eivät ole nostaneet työttömien asiaa esiin. Maassamme oli vuoden alussa toistasataatuhatta pitkäaikaistyötöntä ja iso joukko pätkätyöläisiä. Kuka heistä välittää?

Ihmisillä on oikeus inhimilliseen elämään, ja siihen tarvitaan työtä. Useimmat työtä vaille jääneet pitkäaikaistyöttömät eivät ole halunneet jäädä työttömiksi. Heitä on autettava.

Tunsin syvän liikahduksen sydämessäni, kun näin ulkoisesti hyvinvoivan näköisen nuoren tulevan leipäjonosta ahnaasti ruokaa kassista kaivaen. Häpeän olla suomalainen! Leipäjono kiemurteli pitkälle. Ihmisten päät olivat vaipuneet alas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työttömät ovat väsyneitä ja turhautuneita. Heidät on alistettu. He tarvitsevat takaisin ihmisarvonsa ja työtä. He ovat Suomen kansalaisia kuten muutkin. Heille pitää antaa mahdollisuus osallistua yhteiskuntamme rakentamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteiskunta on hylännyt työttömät. Kansamme on jakautunut kahtia. Monet lapsetkin joutuvat elämään syrjäytymiskierteeseen joutuneessa perheessä.

Mielenterveyshoitaja

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla