Yhteiselämä mökillä appivanhempien kanssa ei olekaan idylliä.

Suunnitelma vaikutti loistavalta: rakennamme oman mökin appivanhempien kesämökkitontille. Ei tarvitse nukkua appelan ahtaudessa, vaan on oma rauha ja oma tupa.

Mökki valmistui neljä vuotta sitten, mutta käytäntö ei olekaan idyllistä. Appivanhempani ovat eläkkeellä ja viettävät suuren osan alkukeväästä loppusyksyyn mökillään. Se tarkoittaa, että kun me menemme omalle mökillemme, hekin ovat paikalla. Mökkimme eivät ole maaston vuoksi näköetäisyydellä, mutta välimatkaa ei ole kuin muutama sata metriä.

Mökille tullessani haluan rentoutua ja viettää aikaa omassa rauhassa. Toki haluan myös tavata appivanhempia silloin tällöin, mutta ei siihen tapaan kuin nyt. He ilahtuvat, kun näkevät meidän saapuvan, ja tupsahtavat kohta paikalle. Eikä tupsahdus jää vain tuloiltaan, vaan he pistäytyvät tuon tuostakin tai kutsuvat omalle mökilleen milloin kahville, milloin syömään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Se tarkoittaa, että minun on esimerkiksi aina katsottava, mitä minulla on ylläni. Puolipukeissa ei voi lähteä edes rantaan aamupesulle, sillä koskaan ei tiedä, milloin appi tai anoppi ilmestyy nurkan takaa. Omassa rauhassa rentoutumisesta ei myöskään tule mitään, sillä tuntuu epämukavalta maata lukemassa kirjaa, jos pihaan tulee vieraita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miehenikään ei ole kovin innostunut tiiviistä yhteydenpidosta, mutta kyseessä ovat kuitenkin hänen vanhempansa, eikä hän koe olevansa epäkohtelias vaikka jatkaa esimerkiksi päiväunia vanhempien tullessa paikalle. Minä pidän sitten heille seuraa.

Asiaa on vaikea ottaa puheeksi appivanhempien kanssa, sillä emme halua heidän loukkaantuvan. Mutta ei tällainenkaan voi jatkua. Mökkiä ei voi oikein edes myydä kun se on appivanhempien maalle rakennettu. Mitä siis tehdä?

Pikku Myy

Annmarie

Kolikolla on kääntöpuolensa

Hyvä Pikku Myy, rakensitte ilmeisesti sopukustannuksin mökkinne appivanhempien kesämökkitontille. Se maistui teille silloin. Pääsitte nauttimaan suomalaisen unelmasta kohtuukustannuksin, oletan.

Mutta kolikolla on aina kääntöpuoli. Ja se on kuvaamasi nykytilanne.

Kaikki mitä sanot on varmasti totta teidän kulmastanne katsottuna, mutta koettakaa katsoa nykytilanteenne hyviä puolia. Niitäkin on.

Esimerkiksi teillä on edelleen edulliseen kokonaishintaan saatu mökki. Teillä on mökillänne kotimiehet ja silmälläpitäjät silloinkin, kun itse ette ole paikalla. Teidän mökillenne ei yhtä helposti murtauduta kuin yksinäiselle rantamökille. Teillä on niin halutessanne seuraa ja apua hätätilanteessa ja teillä on aivan mukavan mittainen hajurako kuitenkin, mikäli oikein ymmärsin.

Kuvaamasi ongelmat ovat aika paljon asennekysymyksiä. Voit joko antaa niiden häiritä tai sitten ei. Kannattaa ehkä ottaa asia puheeksi ystävällisesti toteamalla, että olen mökillä kuin kotonani, en meikkaa enkä pukeudu aina säädyllisesti, joten sillä varauksella ja katsojan vastuulla.

Sinä valitset nautitko mökistäsi vai tuleeko siitä sinulle hiertävä ongelma. Vieraammalla mökillä ei naapureista tiedä ollenkaan, voi olla mukavat tai sitten oikeat terroristimulkvistit.

Annmarie

  • ylös 66
  • alas 45
Johanna

Ystävällisesti lopetatte appivanhempien viihdyttämisen! Jatkatte omia puuhia ohimennen tervehtien! Kyllä he älyävät että ei teidän luona tarvitse olla! Hehän voivat luulla teidän nauttivan/tarvitsevan heidän läsnäoloaan! 

Ei kahvia kutsumatta tule! ?

  • ylös 37
  • alas 49
Sisältö jatkuu mainoksen alla