Minkä verran nuorten tulisi osallistua kotihommiin?

Meillä on  mieheni kanssa erimielisyyttä kahden murrosikäisen lapsemme kasvatuksesta. Mieheni hyssyttelee lasten kanssa, ja minä saan sitten ikävän roolin, vaikka se ei mielestäni kuulu yksin minulle.  Eniten meillä on erimielisyyttä siitä, kuinka paljon lasten tulee osallistua kotitöihin, siivoamiseen ja muuhun.

En ymmärrä hyssyttelyä, koska ei nuori siitä rikki mene, että hän imuroi, tyhjentää tiskikoneen tai vie roskat. Lapsuudenkodissani me lapset teimme osamme kotitöistä, eikä siihen ollut mitään muttia edes silloin, kun olimme kesätöissä. Vanhemmat vain totesivat, että jokaisen kuuluu osallistua, ”tämä ei ole lepokoti”.

Minusta on tärkeää, että lapset opetetaan kantamaan oma vastuunsa yhteisestä kodista. Samalla he oppivat myös kotityöt, joita tarvitsevat, kun muuttavat omilleen. Mieheni mielestä riittää, että lapset tekevät läksynsä ”kun heillä on niitä harrastuksiakin”.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minua harmittaa reippauden puuttuminen. Elämähän on rankkaa, pitää mennä töihin, vaikka ei aina huvittaisi, pitää jaksaa tehdä kotihommat, vaikka väsyttäisi. Minusta nuorten on hyvä oppia tsemppaamaan, hoitamaan hommansa silloinkin, vaikka ei kiinnosta. Näyttäisi olevan myös laajempi ilmiö, että nuorilta ei vaadita samalla tavoin kuin ennen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten voisimme löytää sujuvan yhteispelin kotonamme? Kiistely on ikävää kaikkien kannalta.

Murkkumutsi

Huom. Kun kommentoit kirjettä, laitathan itsellesi nimimerkin, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla