Viranomainen on keksinyt itselleen lisää jonninjoutavia hommia.

Muutin pari vuotta sitten Helsingin keskustassa. Huoltoyhtiö puomitti kapeasta kadusta pätkän rapun edestä muuttoautoa varten. Muutto sujui nopeasti, haitta kesti vain lyhyen ajan.

Nyt muutan uudelleen, ja tein saman pyynnön huoltoyhtiölle. Vaan eipä onnistukaan puomittaminen enää. Siihen pitää nyt pyytää Rakennusvirastolta lupa, lupamaksu 60 e, käsittely vähintään 5 arkipäivää. Kirjallisessa hakemuksessa pitää ilmetä muuttoauton viemä neliömäärä, jotta viranomainen osaa määrätä lisäksi oikeansuuruisen pysäköintimaksun.

Lupavaatimuksesta ei ole tietoa Rakennusviraston sivuilla minkään sopivan otsikon tai hakusanan alla, vaan asiaa piti selvittää soittelemalla viranomaisille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt ymmärrän, miksi Helsingin keskustassa on nykyisin niin paljon tuplaparkkeeraamista. Viranomainen on keksinyt itselleen lisää jonninjoutavia hommia hankaloittamaan asioiden sujumista ja kaupunkilaisten arkea.  Tavoitteena on ilmeisesti hankkia lisätuloja kaupungille ja turhien töiden tekijöille turhia töitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tavarantoimittajat, muuttajat ynnä muut ovat tukkeena ajoväylillä. Niin tulee olemaan minunkin muutossani, sorry vain muut liikkeellä olijat. Byrokratian purulle on todellakin tarvetta!

Helsinkiläinen

Rakennusviraston lupa, että saa parkeerata muuttoauton? Ja joutuu maksamaan 60 e. Enpä ollut ennen kuullutkaan!

Ihmiset joutuvat muuttamaan. Muuttoauton täyttö/tyhjennys ei vie kauan aikaa. Mutta onhan se "kauheaa", jos kiireinen autoilija joutuu ajamaan muuttoauton kohdalla vähän hitaammin.

Entä tavarantoimittajat. He huolehtivat siitä, että meidän muiden arki sujuu. Sanonkin silloin tällöin kuskille, jonka paku on parkeerattu jalkakäytävälle (ja jotkut valittavat, kun siinä on vähän kapea kohta, josta mennä ohi): "On teilläkin homma, että saatte autonne parkeerattua, jotta saatte tavarat toimitettua!" - Saan vastaukseksi kiitollisen hymyn tai kommentin.

  • ylös 8
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla