Itkuherkällä ihmisellä kyyneleet valuvat myötätunnosta, liikutuksesta ja harmituksesta. Kuulutko sinä heihin? Kerro kokemuksistasi kyselyssä, ja autat aihetta käsittelevän jutun tekemisessä.

Kyselyn vastauksia käytetään nimettöminä Kodin Kuvalehden jutussa.

10.1.2018 mennessä kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme vuoden 1967 Mitä Mitä Missä Milloin -kirjan, joka kertoo tasan 50 vuoden takaisista tapahtumista. Osallistu kyselyyn alla!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Itketkö herkästi? Vastaa kyselyyn ja voita kirjapalkinto

Einari kirjoitti: Oltiin seurakunnan lastentapahtumassa paikallisen koulun liikuntasalissa. Sain allergisen reaktion ja silmäni vuotivat norona.. Tyttäreni tökki kylkeen, että et kyllä täällä itke! Lopeta! 😂 Yritä siinä sitten selittää, että tällä kertaa on ihan muu syy ku ainainen "henkinen herkistyminen" 😊 Hahaa! :-D Vaikeapa sitä siinä oli varmaan tytärtä saada uskomaan, nimimerkki Einari!
Lue kommentti

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija