Mikä on kaikkien aikojen paras joululeivonnainen? Kerro sen resepti tai leivonnaisen tarina ja osallistut KK:n viidenteen jouluhaasteeseen.

Kilpailu on päättynyt.

KK esittää jouluaattoon mennessä 16 hauskaa ja hyödyllistä jouluhaastetta. Kaikkien niihin osallistuneiden kesken arvomme kylpyläloman missä tahansa Holiday Clubin kylpylähotellissa Suomessa sekä muita upeita palkintoja. Jouluhaasteisiin voi osallistua 27. joulukuuta asti.

Näin osallistut:

Kirjoita iki-ihanan joululeivonnaisen resepti sivun alareunan kommenttikenttään. Reseptin sijaan voit myös kertoa joululeivonnaiseen liittyvän tarinan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää tietoihin nimesi tai nimimerkkisi. Huom! Arvontaan osallistuvat vain rekisteröityneet ja yhteystietonsa jättäneet käyttäjät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oreokeksi rahka

2 dl maitorahkaa

100 grammaa Oreokeksejä

1 ,5 dl sokeria

2 dl kermaa

vaniljasokeria oman maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi, laita vatkattuun kermaan maitorahka, lisää sokeri ja vaniljasokeri. Ripottele pinnalle Oreo keksimuruja tai Mantelilastuja

Puolukkaglögi kakku

100g margariinia

200g piparkakun muruja

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250 g rahkaa

3 dl puolukkasurvosta tai hilloa

1 dl sokeria  (jos käytät hilloa käytä sokeria maun mukaan)

1 rkl vaniljasokeria

2,5 dl flora vispiä (vaahdotetaan)

7 liivatetta + tilkka glögiä  (½ desiä)

Kiille:

3 dl glögiä

4 liivatetta

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Sulata margariini ja sekoita piparimurut ja painele irtopohja vuokaan.

Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Puristele liivatteista vesi pois ja kuumenna pienessä määrässä glögiä.

Lisää viimeisenä liivateliuos, sekoita ja laita irtopohja vuokaan.

Laita vuoka kylmään hyytymään.

Kiillettä varten liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää kuumennettuun glögiin.

Jäähdytä hieman ja laita varovasti hyytelötäytteen päälle.

Varaa kakun hyytymiseen useampi tunti, mieluimmin seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla