Autoilua rakastava Tiko-mopsi matkaa tässä Pohjanmaalle.
Autoilua rakastava Tiko-mopsi matkaa tässä Pohjanmaalle.

Mopsiherra Tiko liikkuu pienestä ja pyylevästä olemuksestaan huolimatta kuin ketterä gepardi.
Eikä Tiko jätä ketään yksin.

Lähetä sinäkin meille oman koirasi tarina!
Tai tunnetko jonkun muun sankarikoiran, joka auttaa ihmisiä, toimii vaikkapa pelastustehtävissä tai jonka tarina muuten ansaitsee tulla julkaistuksi?

Tikon tarina

"Kuinka kuvailisi Tikoa, kääpiökoirien sukukuntaan kuuluvaa mustaa, jo arvokkaasti ja charmantisti hieman harmaantunutta mopsiherraamme? Tiko on nokkela ja huumorintajuinen seikkailija, joka vartioi perhettämme ja reviiriämme uskollisesti kuin… no, koira ja nauttii lämpimistä peitoista ja pehmeistä unipesistä kuin tuhiseva vauva.

Tiko tuli perheemme jäseneksi ja kaveriksi toiselle mopsikoirallemme kaksivuotiaana. Vaalea Topi ilahtui saadessaan ison veikan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihan kivuttomasti Tikon kodinvaihto ei kuitenkaan sujunut. Muutamaan päivään ruoka ei maistunut ja pieni musta koira vaani sohvan selustalla ohi ajavia autoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osoitimme Tikolle hellyyttä ja rakkautta ja veimme häntä uusille lenkkipoluille uuden kodin maisemia katselemaan ja päivä päivältä Tiko tottui uuteen laumaansa, meihin, ja ruokakin alkoi maistua mopsimaiseen tapaan erittäin hyvin.

Ketterä gepardi

Pienestä ja pyylevästä olemuksestaan huolimatta Tiko osoittautui varsin ketteräksi gepardiksi.

Mopsimme Topi oli  liikuskellut pentuajoista asti pihamaalla vapaasti ja aina emännän kintereillä, joten pihaamme ei ollut aidattu. Tikon tullessa laumamme täysvaltaiseksi jäseneksi aitasimme koirille sopivan ulkoilualueen ihmisen polven korkeudelle ylettyvällä valmisaidalla.

Kun Tiko näki aidan, se katseli sitä hetken ja loikkasi sitten muitta mutkitta yli ja juosta kipitti pikku jaloillaan katselemaan onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella.

Tikon ketteryydestä hämmästyneinä aitasimme pihapiirin metrin korkuisella verkkoaidalla ja hyvä niin, sillä Tikolla on tapana spurttailla näin vanhemmitenkin pihamaata rstiin rastiin nähdäkseen, kuka naapureista milloinkin tulee ja menee, ja ihan matala aita ei lyhytjalkaistakaan kaveriamme pidättele.

Televisio haukututtaa, auto ihastuttaa

Tikon erityisominaisuus on se, että se tunnistaa koiran, piirretyn koirahahmon ja hevosen televisioruudusta aina. Oli hahmo sitten äänessä tai äänetön, saa se Tikossa aikaan haukkumisreaktion.

Toinen mopsimme ei telkkarin koirista ja hevosista piittaa pätkääkään, mutta Tikon tarve pitää nämä nelijalkaiset tv-ruudun sisäpuolella on tullut meille selväksi. Mystistä.

Ehkä erikoisominaisuutena voisi pitää myös Tikon seikkailijan luonnetta. Kun toinen kaverimme jänistää laitureita, veneitä ja hakeutuu autossakin mieluusti nukkumaan, on Tiko vesillä ja veneissä kuin Lasse Laivakoira konsanaan.

Ja autoilu, se se vasta hurmaavaa onkin. Isäntänsä kaverina Tiko istuu pitkät matkat pakettiauton penkillä kuono kohti menosuuntaa ja vaikka kuinka uni meinasi hiipiä ruskeisiin silmänpompuloihin, se sinnittelee ja sinnittelee, kunnes saa komennon käydä nukkumaan.

Rakas lapsi saa monta lempinimiä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin on meidän Tikollakin. Kohta kuusivuotisen tuttavuutemma aikana Tikosta on tullut Tiksu, Tiffe, Tiffukka ja yksinkertaisesti Kulta ja Rakas.

Tiko ei jätä ketään yksin. Jos joku laumastamme kaipaa saunakaveria, on Tiko kakkoslauteella omalla paikallaan valmiina löylyseuraksi. Lempeä lämpö, ah ihanaa, sillä lempeä ja lämmin on myös Tikon sydän."

Rakkaudella,
emäntänsä Johanna Paananen

Kerro sinäkin oman koirasi tarina. Tai tunnetko jonkun muun koiran, joka tekee esimerkiksi jotain tärkeää työtä?
Ohjeet löydät tästä linkistä.

Täältä löydät myös Tessan tarinan.

Ja lue myös Oivan tarina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla