Tessan emo on lhasa apso ja isä mopsi. Amerikassa sekoitus on nimeltään pughasa.
Tessan emo on lhasa apso ja isä mopsi. Amerikassa sekoitus on nimeltään pughasa.

Tessa on emännälleen Ninalle ainoa lapsi. Sen paras ominaisuus on lohduttaminen.
”Ilman Tessaa olisin varmaankin edelleen todella masentunut. Tessa on ollut minulle parasta toimintaterapiaa ikinä”, Nina kertoo koiransa tarinassa.

Lähetä sinäkin meille oman koirasi tarina!
Tai tunnetko jonkun muun sankarikoiran, joka auttaa ihmisiä, toimii vaikkapa pelastustehtävissä tai jonka tarina muuten ansaitsee tulla julkaistuksi?

Tässä Tessan synttärien sekä juuri olleen koiranpäivän kunniaksi:

Tessan tarina

”Tessa syntyi 26.4.2012. Eli nyt vietämme 2-vuotissynttäreitä. Sen emo on tuhkanharmaa lhasa apso ja isä musta mopsi. Silti siitä tuli tällainen kullanvaalea.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tessa on minulle lapsettomalle ainoa 'lapsi'. Sen paras ominaisuus on lohduttaminen. Sen se osaa todella hyvin. Pienikin alavireisyys katoaa, kun tämä karvainen terapeutti katsoo hellästi. Kuten kuvassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toimintaterapiaa ja selkeät rajat

Hankin koiran, jotta se veisi minut ulos. Ilman sitä olisin varmaankin edelleen todella masentunut. Tessa on ollut minulle parasta toimintaterapiaa ikinä. Sen kautta olen saanut otetta elämääni ja opetellut rajojen vetoa. Tämä koira kyllä ottaa pomon paikan, jos sen sille antaa.

Ulkona se viihtyisi kaiket päivät, etenkin kesällä. Pennusta asti se on kirmannut kangasmetsässä ja siksi se nauttii siitä yli kaiken.

Vesisateessa se ei viihdy. Jos tassu kastuu lätäkössä, se nostaa katseensa inhoten. Mutta sitten järvestä se ei tulisi pois kuin tuoksuvan lihapalan houkuttelemana.

Kuin ballerina

Hauska erityispiirre Tessalla on se, että se vetää vasemman takajalan taakse aivan suoraksi aina, kun joku toinen koira haistelee sitä mahan alta.

Vaaleanpunaisen valjaan kanssa se muistuttaa ihan ballerinaa. Reaktio lienee jokin hermostollinen, koska se syntyi sterilisaatioleikkauksen jälkeen. Saan itsekin tuon reaktion aikaiseksi rapsuttamalla sitä nivusista.

Tämä koira ei hauku, ja koiralelut ovat liian helppoja

Tessa ei turhia hauku. Se murisee kyllä, kun joku liikkuu rapussa. Naapurin koirien haukunta ei ole saanut sitä haukkumaan mukana.

Sen sijaan sillä on mielenkiintoinen keskusteluäänien skaala. Kimakoita kiljahduksia, uikutus, murahtelua ja huokaisuja.

Hiljalleen olen oppinut tietämään, mitä se milloinkin haluaa. Se ilmoittaa jopa sen, milloin vietän liikaa aikaa netissä :D.

Koiratehtailu on väärin

Eniten kuultu kommentti Tessasta on: 'Onpa söpö. Mistä tuommoisia saa?'

Valitettavasti tämä koira on saatu aikaan tehtailemalla. Asia selvisi minulle vasta jälkikäteen. Siksi toivoisinkin, että tästä sekoituksesta tehtäisiin ihan virallinen rotu. Amerikassa tämä sekoitus on nimeltään pughasa.”

Nina Vitikainen

Kerro sinäkin oman koirasi tarina. Tai tunnetko jonkun muun koiran, joka tekee esimerkiksi jotain tärkeää työtä?
Ohjeet löydät tästä linkistä.

Lue myös valloittavan Tikon tarina.

Ja täältä löydät Oivan tarinan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla