KK valitsee Kodinkuvalehti.fi-saitin keskusteluista viikon parhaan kommentin ja palkitsee sen kirjoittajan.

Viime viikon parhaan kommentin kirjoitti nimimerkki Aikuisten miesten äitee. Hän otti kirjoituksessaan kantaa netissä julkaistuun Suorat sanat -sarjan juttuun "Äidin kuuluu olla kamala".

Kirjoittaja kommentoi artikkelia näin:

"Olen monta kertaa pohtinut, että neuvolan pitäisi koota vanhemmat vielä edes kerran pakolliseen, vaikkapa vain yhden illan sessioon ennen heidän lastensa murrosiän alkamista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Illan aikana voitaisiin roolipelin avulla pakottaa vanhemmat muistamaan se, mitä oli olla murrosikäinen, hormonihäiriöinen nuori. Miten itse kukin joko ääneen tai ajatuksissaan kirosi vanhempiaan ja oli mielestään maailman fiksuin ihiminen, jota ei tartte auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samalla autettaisiin vanhempia hoksaamaan, että se oma jälkikasvu ajattelee itsenäistymismyllerryksessään aivan samoin. Vaan ei huolta, se menee ohi ja muutaman vuoden kuluttua ne vanhemmat ovatkin - yllätys, yllätys - ihmisarvon arvoisia.

Lapsi nostaa vanhemmat aina jalustalle. Jotta lapsi voi kasvaa itsenäiseksi aikuiseksi, hänen on tavalla tai toisella pudotettava vanhemmat luomaltaan jalustalta.

Tämän takia vanhempien ei pidä ottaa nuoren kiukkuamisia henkilökohtaisesti. Se on vain kehitykseen kuuluva asia, jolle voi nauraa jälkikäteen - tilanteen aikanakin, mutta vain mielessään. Ei koskaan niin, että nuori huomaa.

Me kaikki olemme olleet nuoria. Siispä meillä kaikilla on henkilökohtainen kokemus murrosiästä. Evoluutio ei tapahdu niin nopeasti, että nykypäivän nuoret olisivat sen kummoisempia kuin me itse aikanaan.

Kysymys kuuluukin, haluatko muistaa, kuinka hankala, typerä, kiukkuinen olit ja miksi. Käytä tietoasi ymmärtääksesi sitä, mitä nuoret käyvät läpi. Jokaisen vanhemman on hyväksyttävä tosiasia, että lapset kasvavat aikuisiksi - halusit tai et.

Sinä olet hänelle aina tärkeä, mutta et enää koskaan hänen elämänsä keskipiste."

Mitä mieltä sinä olet asiasta? Kerro se kommenttikentässä.

Huomaathan, että jokaista KK:n nettijuttua voi kommentoida!

Sisältö jatkuu mainoksen alla