KK valitsee Kodinkuvalehti.fi-saitin keskusteluista viikon parhaan kommentin ja palkitsee sen kirjoittajan.

Viime viikon parhaan kommentin kirjoitti nimimerkki Orpo. Hän otti kirjoituksessaan kantaa nettijuttuun ”Älä jätä perintöä lapsillesi”.

Nimimerkki kommentoi juttua näin:

”Minua harmitti ihan hirveästi, että äitini ei ehtinyt tuhlaamaan eläkesäästöjään johonkin sellaiseen, mikä olisi tuottanut hänelle itselleen iloa. Hän sairastui syöpään jäätyään juuri eläkkeelle ja meni nopeasti niin huonoon kuntoon, ettei edes saattohoitoon ehtinyt.

Olen samaa mieltä professorin kanssa. Itse ansaitusta varallisuudesta on oikeus nauttia itse.

Jos varallisuutta on kertynyt yli omien tarpeiden, perinnön voi jättää johonkin omaa sydäntä lähellä olevaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Uskoisin, että suuri perintö voi olla myös hirvittävä taakka, joka pilaa elämän. Sellainen asettaa myös ihmisiä kovin eriarvoiseen asemaan. Ja pienempikin perintö vain ketuttaa, kun perintöveroja makselee.”

Mitä mieltä sinä olet asiasta? Kerro se kommenttikentässä. Jokaista KK:n nettijuttua voi kommentoida.

 

Siskojenhakkaajat kuriin

Viikon lukijakommentti: ”Suuri perintö voi olla taakka”

On epäreilua valittaa perinnöstä, jos sellaisen rehellisesti, toisia sortamatta saa. Vanhemmat jotka eriarvoistavat jälkeläisiään, perinnön suhteen, tekevät väärin. Rahan ja omaisuuden käyttäminen, väkivallan välineenä, on alhaista toimintaa. Monen siskojenhakkaajan perinnöt, pitäisi pakkolunastaa valtiolle, eivät ansaitse euroakaan. Nykyisin oikeutta saa rahalla, köyhät perilliset jätetään nuolemaan näppejään ja se jolla on eniten (vanhemmilta saatua omaisuutta), voittaa perinnöt itselleen -...
Lue kommentti
Milli51
Seuraa 
Liittynyt25.2.2013

Viikon lukijakommentti: ”Suuri perintö voi olla taakka”

Olen samaa mieltä nimimerkin siskojenhakkaajat kuriin kanssa,mutta meillä tilanne on aivan toinen.Vanhempani ovat molemmat 83-vuotiaita ja isälläni on Alzheimerin tauti.Äitini hoitaa häntä minun kanssani,koska asumme lähellä. En ole mitään perintöä vailla,vaan huolehdin heistä mielelläni.Tuuraan äidin vapaapäiviä omaishoitajana ja kerääämme niitä niin,että äiti lähtee silloin jonnekin - esim.veljensä luokse naapurikuntaan sukuloimaan.Vastentahtoisesti,mutta kuitenkin.Siellä hän saa levätä ja...
Lue kommentti

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti.

Koulunkäyntini meni sekaisin yläkoulun ensimmäisellä luokalla seksuaalisen häirinnän takia. Olin 13-vuotias, ja häirintään syyllistyi englanninopettajani.

Opettaja oli nuori ja kaunis, kaunein nainen, jonka olin siihen ikään nähnyt. Hän pukeutui lyhyisiin vartalonmyötäisiin mekkoihin ja hameisiin. Kaula-aukot olivat syvään uurrettuja.

En kuullut koko vuonna sanaakaan opetuksesta. Korvissani kohisi hormonihyöky. Tunsin opettajan läsnäolon joka solullani ja haistoin hajuveden tuoksun. Vieläkin polveni vavahtavat, jos haistan saman hajuveden.

En silloin ajatellut englanninopen harrastavan seksuaalista häirintää viesteillään. Nyt aikuisena ajattelen, että opettaja käyttäytyi huonosti. En pysty kuvittelemaan, ettei hän olisi huomannut, miten me pojat häneen reagoimme. Onneksi englanninopettaja vaihtoi koulua vuoden sijaisuuden päätyttyä.

Tiedän naisten sanovan, että jokaisella on oikeus pukeutua niin kuin haluaa, seksistisesti ja provosoivastikin, ja että miesten on hillittävä viettinsä ja halunsa.

Totta toinen puoli.

Toisella puolella ovat hyvät käytöstavat, joihin sisältyy tilannetaju. Hyviin tapoihin kuuluu ottaa huomioon muut ihmiset. Suhteellisuudentaju kertoo, miten missäkin pukeudutaan ja käyttäydytään, esimerkiksi työpaikalla.

JoonaKoo

Järjen käyttö ei ole kielletty...

Lukijan kirje: Opettajan paljastavat vaatteet hämmensivät

Voi hyvät hyssyrät! Onhan sitä nyt muitakin vaihtoehtoja kuin burkha ja napaan asti avoin kaula-aukko! Komppaan JoonaKoota. Itselläni oli kouluaikana melkein vastaava kokemus. Pojat nyt vain ovat tuossa murrosiän vaiheessa siinä tilassa, että viisas opettaja miettii tarkkaan pukeutumisensa. Eihän se ole naisilta pois eikä naisia vastaan, jos perää tervettä järkeä! Miksi nykyään aina teilataan keskustelun yrityskin, jos se koskee naisia. Toisaalta kaikki vaahtoavat meetoota, mutta keskustelu...
Lue kommentti

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

The Boss

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän...
Lue kommentti
Keppiä ja porkkanaa

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa. Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat...
Lue kommentti