Emännän on turha huolestua, jos kutsuvieraalla on keliakia. Gluteenitonta ruokaa on helppo valmistaa.

Keliaakikon ruokavalioon eivät sovi ruis, ohra, vehnä ja kaura. Nykyään osa keliaakikoista käyttää kauraa, tarkista asia vieraaltasi.

Korvaa edellä mainitut viljat tattarilla, hirssillä, maissilla,riisillä ja gluteenittomilla jauhoseoksilla. Nämä jauhot käyttäytyvät leivonnassa eri tavalla kuin tavalliset. Pussin kyljessä lukee korvaavuussuhde tavallisiin jauhoihin verrattuna. Monia jauhoja voi kuitenkin käyttää samassa suhteessa kuin tavallisia. Kokeilemalla tulet mestariksi.

Gluteenittomista leivonnaisista tulee helposti tavallista kuivempia. Siksi gluteeniton pullataikina kannattaa tehdä löysemmäksi kuin tavallinen taikina. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Gluteenitonta ruokaa on helppo valmistaa. Lue kuitenkin kaikki tuotemerkinnät huolella, sillä yllättävissäkin elintarvikkeissa saattaa olla esimerkiksi vehnää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoa keliaakikolle samanlaista ruokaa kuin muillekin. Gluteenitonta pastaa löytyy lähes jokaisesta ruokakaupasta, valmiita leivonnaisia ja taikinoita pakastealtaista. 

Tottumaton leipuri voi helposti pilata leivonnaisen, jos kumoaa huolella valmistetun gluteenittoman kakkutaikinan tavallisilla korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Pienikin määrä vääränlaista jauhoa on liikaa! 

Vieraasi ilahtuu, kun otat hänen ruokavalionsa huomioon. Älä tee tarjottavaa ”mutu-tuntumalla” vaan kysy tuotteista ja leivonnaisista ystävältäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla