Valkoisella parsalla tarkoitetaan maan alla kasvanutta versoa, ja vihreä parsa on maanpinnalle asti kasvanut verso. Kyseessä on siis sama kasvis. Lue myös 6 muuta asiaa parsasta.
- Tuoreen parsan parasta sesonkiaikaa ovat touko- ja kesäkuu.
- Jos ostat parsan kaupasta, valitse varreltaan napakoita parsoja, joiden nuput ovat tiukasti supussa. Säilytä parsat jääkaapissa.
- Pese parsat kylmässä vedessä ennen käyttöä.
- Poista puutunut osa. Kuori valkoiset parsat kevyesti vasta juuri ennen kypsennystä. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, ellei kuori tunnu paksulta.
- Parsa valmistetaan yleensä keittämällä. Valkoinen parsa kypsyy kiehuvassa vedessä 8–10 minuutissa, vihreä parsa noin kolmessa minuutissa. Tankoparsa kannattaa keittää pystyasennossa, kapeasuisessa kattilassa. Jätä nuppuosat vedenpinnan yläpuolelle.
- Voit lisätä keitinveteen myös sitruunamehua tai nokareen voita. Keittämisen jälkeen parsan kuuluu olla edelleen hieman napakka.