Minttu sekä mokkapalat yhdessä vievät kielen.
Minttu sekä mokkapalat yhdessä vievät kielen.

Nämä mokkapalat ovat pehmeydessään aivan omaa luokkaansa. Minttusuklaa tekee mausta ihanan raikkaan.

Mokkapalat ovat kestohitti, jota on helppo muokata melkein miten vain. Nyt mokkapalat saavat pirteyttä minttusuklaasta, kun sekä taikinaan että päälle ladataan reilusti Pätkispaloja.

Piparminttuaromin ansiosta minttu maistuu näissä mokkapaloissa kunnolla.

Suklaat voi hienontaa taikinaan tai käyttää ne isoina paloina, jolloin ne sulavat herkullisiksi sattumiksi. Minttusuklaan lisäksi mokkapaloihin lisätään piparminttuaromia, joka takaa kunnon raikkaan maun.

Rahka pehmentää makua ja rakennetta

Toinenkin uutuus näistä mokkapaloista löytyy. Taikinaan on nimittäin lisätty purkillinen pehmeää rahkaa. Rahka tasapainottaa makean taikinan makua ja tekee pohjasta aivan erityisen mehevän.

Taikina myös vaahdotetaan kunnolla eikä tyydytä pelkkään sekoittamiseen, jotta lopputulos on taatusti muhkea.

Kruunaa kuorrutus minttusuklaapaloilla.

Kuorrute saa maistua kunnolla kahvilta ja päälle lisätään vielä pilkottuja minttusuklaapaloja. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

Mokkapalat säilyvät hyvin pakkasessa. Älä pinoa paloja päällekkäin, jotta ne eivät tartu toisiinsa.

Jouluvinkki! Kokeile taikinassa ja koristelussa ylijääneitä konvehteja

Rohkeimmat upottavat joulun jälkeen mokkapalataikinaan suklaakonvehteja. Konvehdit voi pilkkoa myös mokkapalojen koristeeksi kuorrutteen päälle.

Kannattaa tietysti käyttää vain sellaisia konvehteja, joiden mausta pitää.

Tee Pätkismokkapalat tällä reseptillä: