Mokkapalaguru Prisca Leclercin reseptillä rakastetusta klassikosta tulee tuplasti paksumpi.
Mokkapalaguru Prisca Leclercin reseptillä rakastetusta klassikosta tulee tuplasti paksumpi.

Suosikkileivonnaisten klassikko on nyt megakuohkea ja tuplasti paksumpi! Tällä ohjeella mokkapalat maistuvat myös seuraavana päivänä – kätevää, kun tarvitsee leipoa myyjäisiin tai synttäreille.

Käykö joskus niin, että mokkapaloista tulee kuivakoita? Mokkapalaguru Prisca Leclercin reseptillä tätä vaaraa ei ole.

”Jokaisen omat mokkapalat ovat varmasti parhaat! Tämä reseptini on hyväksi toteamani versio. Sen etu on hieman raskaammassa pohjassa ja runsaan suklaisessa maussa.”

Huolellinen vaahdotus tekee pohjasta kuohkean

Mokkapalojen mehukkuuden salaisuus on jättikimpale voita. Se takaa sen, että mokkapalat säilyvät mehevinä seuraavaan päivään. Tämä on erityisen kätevää, kun mokkapaloja leipoo esimerkiksi myyjäisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mokkapalat kannattaa säilyttää huoneenlämmössä folion tai leivinpaperin alla. Jääkaapissa tuore maku katoaa ja pohja tiivistyy liiaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Priscan mokkapalojen suklainen maku tulee siitä, ettei pohjataikinassa ole lainkaan kahvia, vaan pohjassa maistuu voimakkaasti tumma kaakao. Kahvin paikka on kuorrutteessa.

Vanha kikka toimii aina: muna-sokeriseos on tarpeeksi kuohkeaa, kun vispilästä valuvasta vaahdosta saa piirrettyä pintaan kahdeksikon.

Muna-sokerivaahto kannattaa vatkata mahdollisimman vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kannattaa luottaa vanhaan kikkaan: kun vispilästä valuvasta vaahdosta saa piirrettyä kahdeksikon, on vaahto valmista.

Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoja, voisulaa ja huoneenlämpöistä maitoa. Sekoita mahdollisimman nopeasti, jotta taikina pysyy kuohkeana.

Paras kuorrute valmistuu keittämällä

Yllättävän moni mokkapalaleipuri vain sekoittaa kuorrutteen ainekset sekaisin. Onnistuneen mokkapalakuorrutteen salaisuus on keittämisessä, Prisca muistuttaa.

”Sulata voi kattilassa ja siivilöi tomusokeri-kaakaoseosta joukkoon osissa. Lisää välillä kahvia ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna ainesten keittyä kunnolla, niin että seos ihan kiehuu.”

Jos kuorrute jähmettyy liian aikaisin, lisää vettä tai kahvia ja kiehauta vielä. Jos kuorrute ei jähmety, keittele sitä rauhassa, kunnes se hieman paksuuntuu.

Mokkapalat ovat parhaimmillaan kolme tuntia leipomisen jälkeen. Silloin maku on tasaisin, koostumus täydellisin ja kuorrute tiivistynein.

Malta jäähdyttää mokkapalojen pohja, ennen kuin levität sille kuorrutteen. Kuumalle pohjalle levitetty kuorrute sulaa, valuu ja imeytyy pohjaan.

Kun pohja on jäähtynyt ja kuorrute sopivan paksua ja kiiltävän tasaista, se on helppo levittää pohjan päälle. Tasoita nuolijalla ja koristele nonparelleilla.

Odottaminen palkitaan!

Parhaimmillaan mokkapalat ovat 1–3 tuntia leipomisen jälkeen. Silloin niiden maku on tasaantunut ja kuorrutus on ehtinyt tiivistyä. Mokkapalat kannattaa leikata paloiksi vasta nyt.

Tee muhkeat mokkapalat tällä reseptillä:

Lisää mokkapalaguru Prisca Leclercin mokkapalavinkkejä: ”Lämpötiloilla on väliä!”

Sisältö jatkuu mainoksen alla