Mokkapaloja leikatessa saattaa reunapaloja jäädä yli – mikä on nyt ihana juttu!
Mokkapaloja leikatessa saattaa reunapaloja jäädä yli – mikä on nyt ihana juttu!

Mokkapaloja leikatessa saattaa reunapaloja jäädä yli. Jos näin käy, kokoa reunoista herkullinen kulhokakku. Sen juju on vaahdotetussa kuorrutuksessa.

Oi, mokkapalat! Tämä uskomaton retroleivos hurmaa viikonloppu toisensa jälkeen.

Suosikkileivos on ihanan muuntuvainen. Mokkapalat taipuvat kääretortuksi ja donitseiksi. Itse olen innostunut rakentamaan mokkapalojen hukkapaloista pieniä kakkusia jälkiruokamaljoihin. 

Tätä leivonnaista on vaikea vastustaa: suloisen pehmeä rakenne ja maku kuin mokkapalassa. Mokkapalakulhon juju on vaahdotetussa kuorrutuksessa.

Mokkapaloja leikatessa reunapaloja jää aina yli. Niitä on tietysti ihana popsia sellaisenaan, mutta viime aikoina reunapaloja on riittänyt niin paljon, ettei maha aina jaksa vetää niitä kaikkia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Haluan välttää ruokahävikkiä, joten olen jalostanut mokkapalojen reunoista suloisen mokkapalakulhon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mokkapalojen kuorrutuksen voi vaahdottaa jääkaappikylmänä

Kulhon herkullisuuden salaisuus on kuorrutteessa, joka on vaahdotettu. Mokkapalojen peruskuorrutus nimittäin vaahtoutuu täyteläiseksi, kunhan kuorrute on vaahdotettaessa aivan jääkaappikylmää.

Eli jos tiedät syöväsi mokkapalakulhot saman tien, tee kuorrutusta puolitoistakertainen annos. Vaahdotetusta kuorruksesta voi tehdä myös koristeita mokkapalojen päälle.

Reunapalat voi myös pakastaa ja koota jälkiruuaksi myöhemmin

Mokkapalakulhot onnistuvat myös pakastetuista paloista. Silloin kuorrutus täytyy valmistaa leivoksia varten erikseen, mutta se kannattaa.

Tyrnit taittavat mokkapalojen makeutta. Lopputulos on ainakin monen aikuisen mieleen.

Sillä kaikki, joille olen tarjonnut kulhoon kerrostettua, kahvilla kostutettua mokkapalaa, ovat ihastuneet sen rakenteeseen ja raikkauteen. Mokkapalojen makeutta voi nimittäin taittaa kätevästi marjoilla. Omaksi suosikikseni ovat nousseet pakastetut tyrnit.

Vinkki! Tee leivoksia myös siinä tapauksessa, jos mokkapalapohja sattuu kuivahtamaan.

Tee mokkapalakulhot tällä reseptillä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla