Ihanan Banoffee-piirakan ohje herättää kysymyksiä.

Innokkaat leipurit ovat kyselleet tarkennusta suussasulavan Banoffee-piirakan ohjeeseen. Resepti oli Kodin Kuvalehden numerossa 21/12 sivulla 102. Hämmennystä on herättänyt se, että teko-ohjeessa mainitaan sana toffee, mutta sitä ei löydy raaka-aineluettelosta.

Kyllä toffee siellä on, mutta toisella nimellä. Kondensoitu maito muuttuu nimittäin pitkän keittämisen jälkeen paksuksi, kinuskimaiseksi tahnaksi eli toffeeksi. Keitetty, kondensoitu maito on siis ohjeen toffee.

Maitopurkkia neuvotaan keittämään kolmisen tuntia. Ohjetta kannattaa seurata, sillä kondensoidun maidon muuttuminen paksuksi, karamellimaiseksi tahnaksi vie pitkän aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokeile mahtavaa ohjetta, jonka löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla