Kodin Kuvalehden numerossa 23/2010 olleesta pähkinä-porkkanasämpylöiden ohjeesta on tullut kyselyjä. Ruokatoimittajamme Kiia testasi ohjeen.

Muutamat lukijamme ovat ottaneet yhteyttä, kun pähkinä-porkkanasämpylät lehdestä numero 23/2010, sivulla 95, eivät ole onnistuneet. Kokeilin ohjetta kotona ja toin lämpimäisiä työkavereilleni maisteltavaksi. Sämpylät onnistuivat mainiosti.

Epäilen, että osa kotileipureista ei ole huomannut, että ohjeessa neuvotaan käyttämään porkkanasosetta, joka on useimmiten hyvinkin löysää. Jos olet käyttänyt porkkanaraastetta, on ohjeen jauhomäärä todellakin aivan liikaa, mutta sose vaatii reilusti jauhoja. Ainoa muutos, jonka tein ohjeeseen, oli, että lisäsin taikinaan 1/2 dl öljyä. Käytin soseena Pirkan valmista porkkanasosetta, jota myydään "pötkylöissä." Jauhojen määrä tietysti riippuu siitä, kuinka löysää sose on. Jos itsekeitetty sose on hyvin napakkaa, menee jauhoja taikinaan luonnollisesti vähemmän.

Kokeilkaa ihmeessä kyseistä ohjetta. Sämpylät olivat meheviä, pehmeitä ja tosi maukkaita. Ohje löytyy reseptiarkistosta nimellä pähkinä-porkkanasämpylät.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla