Vastapaistetun pullan tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. Leivotaanko tällä viikolla vaikka sitrus-voisilmäpullia?

Hyvän pullan salaisuus perustuu aina kunnon taikinaan. Lisää pullataikinaan voita sen täyteläisen maun vuoksi. Ja taikinaan alustettavien jauhojen määrässä kannattaa olla tarkka. Mitä pehmeämpi taikina, sitä parempi pulla.

Pullataikinan valmistuksessa oleellisia asioita ovat myös taikinan huolellinen vaivaaminen ja riittävä nostatus.

Mehevä Bostonkakku

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Bostonkakun herkullisuuden salaisuus piilee kerroksien välissä olevassa hillossa. Bostonkakulle tulisi valmistaa tavallisia pikkupullia napakampi taikina. Taikina alustetaan hyvin, niin että se irtoaa hyvin kulhon reunoista. Älä nostata taikinaa liian kauan, ettei hiiva syö taikinasta kaikkea sokeria. Lopuksi taikina kannattaa kaulita huolella muotoonsa, jotta bostonpaloista saadaan kauniita ja tasakokoisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaulitulle taikinalle ei saisi levittää liian paksua kerrosta hilloa. Käärittäessä ylimääräinen hillo tursuaa rullan väleistä ja saa bostonkierteet luistamaan.

Rullatessa tärkeintä on muistaa pitää rulla ryhdikkäänä ja tasapaksuna koko matkalta. Ryhdikkyyttä saat, kun kiristät rullaa tarpeen mukaan nostaen ja venyttäen varovasti. Näin tuntuma rullattavaan taikinaan pysyy napakkana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla